Kronprinsessen møder hiv-smittede mødre

mandag d. 3. november 2014 kl: 9. 06 Af: Ritzau Fokus
 

Kronprinsesse Mary besøger i disse dage Sydafrika. Her ses hun dog til en byvandring i Næstved i forbindelse med sin rolle som protektor for “Skole i 200 år”. Foto: OLUFSON JONAS/Polfoto

Kronprinsesse Mary besøger i disse dage Sydafrika, hvor hun fokuserer på seksuel sundhed og på Danmarks samarbejde med det afrikanske land.

Kronprinsparret hædrer designer og podcast-producent

En tredjedel af landets unge mødre er smittet med hiv.

Blandt andet derfor besøger kronprinsesse Mary Sydafrika sammen med Danmarks handels- og udviklingsminister Mogens Jensen. Besøget strækker sig fra den 2. november til den 5. november.

Det oplyser kongehuset på deres hjemmeside.

Som medlem af High Level Task Force for organisationen ICPD og som protektor for FN’s Befolkningsfond er Kronprinsessen meget engageret i mødres sundhed og kvinders rettigheder. Derfor skal Mary og Mogens Jensen under det afrikanske besøg mødes med personer, som kæmper for en bedre seksuel sundhed i Sydafrika.

I et township i Cape Town skal de således møde nogle af de mennesker, som kæmper for at gøre livet bedre for de mange sydafrikanske unge mødre, som er hiv-smittede.

Derudover skal de også se på, hvilken rolle Sydafrikas private virksomheder spiller, når det kommer til at hjælpe voldsofre. Det gør de ved at besøge en klinik, som støtter ofre for kønsbaseret vold.

Foruden seksuel sundhed og menneskerettigheder er handelssamarbejdet mellem Danmark og Sydafrika også på programmet. Handels- og udviklingsministeren skal nemlig sammen med kronprinsessen forsøge at styrke det kommercielle samarbejde mellem de to lande ved blandt andet at fokusere på vindenergi, dansk design og dansk arkitektur.

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu