Kronprinsessen overtager tronen efter Alexandra

mandag d. 26. marts 2018 kl: 13. 26 Af: Jørgen Rosengren

Kronprinsessen har fået en ny rolle.

Nu bliver kronprinsesse Mary protektor for DR PigeKoret.

Det oplyser både Kongehuset og DR.

Hundredtusinder oplever hvert år koret gennem koncerter, tv-produktioner og arrangementer, hvor koret sammen med chefdirigent Phillip Faber kaster nyt lys på de danske sange.

Flere gange optræder koret som musikalske ambassadører for Danmark – ofte med tilstedeværelse af både Kongehuset og repræsentanter for den danske regering.

Nu har kronprinsessen altså taget hvervet som protektor for koret.

Kronprinsesse Mary må træde til: Frederik tvunget til afbud

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

DRs chef for kor og orkestre, Kim Bohr, siger i anledning af protektionen:

– Vi er beærede og stolte over, at Kronprinsessen påtager sig rollen som protektor for DR PigeKoret. DR PigeKoret er en vigtig del af DRs arbejde med talentudvikling, og koret er med til at vedligeholde vores stærke sangtradition ved koncerter i hele Danmark og på DRs kanaler, samtidig med at det med sin omfattende turnévirksomhed bidrager til at udbrede kendskabet til den danske sangskat og den danske fællessangstradition i udlandet. Jeg ser mange muligheder i vores nye samarbejde til glæde for begge parter, for danskerne og for dansk kultur, oplyser Kim Bohr, DRs chef for kor og orkestre.

Glæde hos dirigenten

Også dirigenten er glad:

– DR PigeKoret har haft glæden af at møde Kronprinsessen ved flere lejligheder, og vi glæder os enormt over, at vi nu får Kronprinsessen som korets protektor. Hun er et inspirerende forbillede og en moderne og stærk rollemodel, som vi ser meget frem til at indlede et gensidigt samarbejde med, siger Phillip Faber.

Derfor talte prins Nikolai ikke i telefon med Alexandra på sin fødselsdag

Koret blev etableret i 1938 og består af 50 piger i alderen 16-22 år.

I perioden 1995-2014 havde DR PigeKoret H.E. Grevinde Alexandra af Frederiksborg som protektor.

Del din kommentar

Forsiden lige nu