Kronprinsessen giver kvart million til mødre

fredag d. 22. december 2017 kl: 13. 51 Af: Jesper Werge, jw@kendte.dk

Flere end 600 stærke kvinder er uddannet bydelsmødre - og de får nu en kontant håndsrækning af de helt store fra Mary Fonden, som kronprinsesse Mary er protektor for.

Mary Fondens årlige donation på 250.000 kroner går i år til Bydelsmødrene, som er en organisation af 600 stærke kvinder.

Bydelsmødre er primært kvinder med minoritetsbaggrund, som gerne vil hjælpe kvinder i samme situation som dem selv, i deres lokalområde.

Alex Vargas spiller på Plænen i Tivoli for første gang

Hjælpen består i at skabe forståelse for danske forhold og støtte kvinder og deres familier til at tage del i det danske samfund.

Mary Fondens årlige donation på 250.000 kr. går i 2017 til Bydelsmødrene. Det skriver fonden i en pressemeddelelse.

Kronprinsessen giver kvart million til mødre

Det er en af grundteserne bag Bydelsmødrene, at stærke mødre er lig med stærke familier.

Foreningens arbejde består i at uddanne frivillige kvindelige ildsjæle til at skabe lokale netværk for kvinder med minoritetsbaggrund.

I netværkene oplever kvinderne en samhørighed og får samtidig styrket deres viden om og forudsætninger for at indgå i det danske samfund.

Resultaterne er overbevisende og viser, at kvinderne får selvtillid og gåpåmod i forhold til blandt andet sprog, uddannelse og job.

Mary har besøgt mødrene

– Jeg besøgte for kort tid siden Bydelsmødrene, og jeg blev dybt imponeret over kvindernes forandringshistorier, forklarer kronprinsessen i pressemeddelelsen.

Nogle af kvinderne har levet et meget isoleret liv, men i mødet med Bydelsmødrene oplever de, at døren til samfundet langsomt åbner sig.

Joachim og Marie afslører: Dette rørte os virkelig

– De får forståelse og nye forudsætninger for at indgå i fællesskabet. Og de bliver opmærksomme på, hvorfor det er vigtigt, at de og deres børn deltager i legegrupper eller lignende, forklarer Mary.

Der er i dag flere end 600 Bydelsmødre og 40 netværksgrupper. Netværkene rummer 41 nationaliteter og 54 sprog, men når kvinderne mødes, taler de dansk.

Del din kommentar

Forsiden lige nu