Kronprinspar får lov at aflevere flaskepant

torsdag d. 13. november 2014 kl: 13. 18 Af: Ritzau Fokus
 

Det miljøbevidste norske kronspirnspar fik mandag et indblik i de pantsystemer, som den norske virksomhed Tomra står bag. Arkivfoto.

Det miljøbevidste norske kronspirnspar fik mandag et indblik i de pantsystemer, som den norske virksomhed Tomra står bag. Arkivfoto. Foto: Chris Radburn/AP

Det norske kronprinspar, Haakon og Mette-Marit, afprøvede mandag en flaskeautomat i deres hjemby.

Det er formentlig de færreste royale, der nogensinde har haft dét at aflevere pant på deres to do-liste.

Ikke desto mindre var det forleden tilfældet for det norske kronprinspar, Haakon og Mette-Marit.

Mandag besøgte de således den globale virksomhed Tomra, der står bag en række genbrugssystemer inden for blandt andet pant og emballage.

Mattias Hundebøll: Barn nummer to bliver en...

Ved besøget blev de først vist rundt i produktionshallerne, hvorefter de selv fik lov at rydde en stak flasker af vejen ved at putte dem i en af af Tomras pantmaskiner. Det skriver det norske kongehus på sin hjemmeside.

Kronprinsparret har tidligere gjort sig bemærket med deres store interesse for miljø og bæredygtighed, og det var da også en yderst interesseret Haakon og Mette-Marit, der lagde vejen forbi Tomra.

– De udviste et enormt stort engagement for miljø og genbrug. Vi havde en livlig dialog, og de stillede mange spørgsmål, siger koncerndirektør i Tomra, Håkon Volldal, i en video på budstikka.no.

I samme video lægger kronprinsesse Mette-Marit heller ikke skjul på sin begejstring.

– Tomra er en fantastisk spændende virksomhed, og det er imponerende at se, hvordan de har sat sig så offensivt på en bæredygtig fremtid, siger hun i videoen.

Tomra har hovedsæde i Oslo-forstaden Asker, hvor også kronprinsparret selv har hjemme på herregården Skaugum. Også det betyder noget for kongefamilien, afslører kronprinsesse Mette-Marit i videoen på budstikka.no.

– Vi er rigtig stolte af Asker. Det er flot, at der er en så vigtig og god virksomhed med så høj kvalitet i byen, siger hun smilende.

Kronprinsparret bor på Skaugum med deres børn, 10-årige prinsesse Ingrid Alexandra, 8-årige prins Sverre Magnus og 17-årige Marius Borg Høiby, som kronprinsesse Mette-Marit har fra et tidligere forhold.

Se videoen fra kronprinsparrets besøg her:

http://www.budstikka.no/%C3%B8konomi-bolig/derfor-pantet-kronprinsesse-mette-marit-kartonger-og-flasker-pa-tomra-1.8649321

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu