Kronprinspar står sammen mod afhængighed

mandag d. 6. marts 2017 kl: 19. 01 Af: Ritzau Fokus
Norway's Crown Prince Haakon and Crown Princess Mette-Marit attend a ceremony at Rideau Hall in Ottawa, Kronprins Haakon, Kronprinsesse Mette-Marit
Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit besøger mandag center for udsatte. Foto: Chris Wattie/Scanpix

Norges kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøger mandag et behandlingstilbud, der skal hjælpe misbrugere på ret kurs igen.

Det norske kronprinspar står sammen både privat og professionelt.

Mandag den 6. marts besøger kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit Retretten, som er et behandlingstilbud for folk med en afhængighed.

Det fremgår af det norske kongehus’ officielle kalender.

Det 43-årige kronprinspar skal blandt andet møde brugere og personale, som har sin daglige gang på Retretten, som ligger i landets hovedstad, Oslo.

Se det søde billede: Kronprinspar på cykeltur

Gratis hjælp

Retretten behandler folk, der er ude i et stofmisbrug, er havnet i en kriminel løbebane eller har en spiseforstyrrelse, helt gratis.

Behandlingstilbuddet har særligt fokus på at hjælpe tidligere kriminelle tilbage til samfundet, og der er også mulighed for at få støtte, hvis man er pårørende til en person, der er ude i et misbrug.

Ifølge Retretten har behandlingstilbuddet hvert år mere end 20.000 besøgende og giver gennem mottoet “hjælp til selvhjælp” værktøjer og motivation, der skal lære brugerne at stå på egne ben og leve med de ar, som misbruget eller den kriminelle løbebane har givet dem.

Det norske kongehus skriver, at Retretten udtrykker “stolthed over, at kronprinsparret støtter arbejdet med at synliggøre den svageste gruppe i samfundet”.

Norges statsminister, Erna Solberg, nævnte også vigtigheden af Retrettens arbejde i sin seneste nytårstale, skriver kongehuset.

Kronprinsesse: Bøger og fantasi har gjort mig klogere

Retretten har for nylig underskrevet en aftale, der skal sikre, at behandlingstilbuddet fremover tilbydes i Norges største byer.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu