Kronprinspar støttede voldsramte kvinder på kampdag

torsdag d. 9. marts 2017 kl: 12. 16 Af: Ritzau Fokus
Norway's Crown Prince Haakon and Crown Princess Mette-Marit attend a ceremony at Rideau Hall in Ottawa, Kronprins Haakon, Kronprinsesse Mette-Marit
Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon mødtes med voldsramte kvinder og deres børn på et krisecenter for at lytte til deres hjerteskærende historier. Foto: CHRIS WATTIE/Scanpix (Arkivfoto)

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon mødtes med voldsramte kvinder og deres børn på et krisecenter for at lytte til deres hjerteskærende historier.

Onsdag kæmpede kvinder over hele verden for deres rettigheder i forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag.

Også for det norske kronprinspar stod 8. marts i kvindernes tegn, skriver det norske kongehus på deres hjemmeside.

Besøgte krisecenter

På kvindedagen besøgte kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon et krisecenter i Trondheim og projektet Søster til Søster, der arbejder for at bekæmpe vold mod kvinder i minoritetsmiljøer.

Se det søde billede: Kronprinspar på cykeltur

Her fik det royale par blandt andet mulighed for at tale med en af de voldsramte kvinder, der fortalte sin hjerteskærende historie.

Besøg gjorde indtryk

Og besøget på krisecentret gjorde tydeligvis stort indtryk på kronprinsparret.

– Det er stærkt at høre direkte fra en, som selv har oplevet vold i nære relationer. Det er en ekstremt vanskelig og udfordrende situation at være i, udtalte kronprins Haakon efter mødet med kvinden.

Også kronprinsessen tog problemerne med vold i hjemmet meget alvorligt.

– På grund af vold er omkring 1000 kvinder i Norge på flugt. Vi må tage det meget alvorligt, at vold mod kvinder er et så stort problem herhjemme, lød det fra kronprinsesse Mette-Marit under besøget.

Kronprinsesse: Bøger og fantasi har gjort mig klogere

– Vi må passe på, at den type reaktionsmønster ikke går i arv. Det er utrolig vigtigt, og det tror jeg, vi kan finde mange gode løsninger på fremover, tilføjede hun.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu