Kronprinspar underviser gymnasieelever

onsdag d. 30. august 2017 kl: 13. 41 Af: Ritzau Fokus

Norges kommende regentpar, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, stod onsdag i spidsen for gruppearbejdet på et gymnasium.

Det er mange år siden, at det norske kronprinspar selv var på skolebænken, men onsdag var det tilbage.

Denne gang var det bag katederet, hvor kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit ledte gruppearbejdet på Glemmen videregående skole i Frederikstad, der ligger cirka 90 kilometer syd for Norges hovedstad, Oslo.

Det fremgår af billeder, som det norske kongehus har delt på sin officielle Instagram-profil.

Engageret snak med elev

På et af billederne ses det 44-årige kronprinspar sidde på hug i en engageret snak med en elev. I gruppearbejdet skal eleverne nemlig lave en køreplan for fremtiden, så de er godt rustede til livet efter gymnasiet.

Selv tog kronprins Haakon sin studentereksamen fra Kristeligt Gymnasium i Oslo og rejste senere til USA for at læse en bachelor i statskundskab.

I 2003 fik han en kandidatgrad i udviklingsstudier med speciale i international handel og Afrika.

Kronprinsesse Mette-Marit gik på Kristiansand Katedralskole. Siden har hun blandt andet læst anvendt etik samt orientalske- og afrikanske studier ved Universitetet i Oslo.

Se billedet her:

Se det søde billede: Kronprinspar på cykeltur Kronprinsesse: Bøger og fantasi har gjort mig klogere

Kronprinsparet og @unginvestaib leder gruppearbeidet på Glemmen videregående skole i Fredrikstad hvor elever lager sine veikart for fremtiden. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff #kronprinsparetsfond #forogmedungdom

A post shared by Det Norske Kongehus (@detnorskekongehus) on


/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu