Kronprinsparret i hovedrolle: Margrethe tog et skridt tilbage

mandag d. 25. april 2016 kl: 9. 55 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 
Kronprinsparret kan roligt forvente at få mere og mere travlt med officielle opgaver. Arkivfoto: Elo Christoffersen

Kronprinsparret kan roligt forvente at få mere og mere travlt med officielle opgaver. Arkivfoto: Elo Christoffersen

Da der i sidste uge var statsbesøg fra Mexico, var det i høj grad kronprinsparret, der påtog sig officielle opgaver

Kronprinsparret havde travlt, da der i sidste uge var besøg fra Mexico. Mens både regentparret og den kongelige familie modtog de officielle gæster, præsident Enrique Peña Nieto og frue Angélica Rivera, var det kronprinsen og kronprinsessen, der måtte kridte skoene og besøge blandt andet Museet for Søfart og børnehaven Ådalen.

Kronprinsessen har rygende travlt i New York

Efter modtagelsen af de mexicanske gæster var det begrænset, hvor meget dronning Margrethe var med til de mange besøg. Først om aftenen var hun vært for et gallataffel til ære for den mexicanske præsident. Besøget varede to dage – fra den 13. til den 14. april.

Onsdag stillede kronprinsparret op samlet, hvor de først besøgte Kronborg Slot, hvorefter turen gik til M/S Museet for Søfart, inden alle mødtes til taffel om aftenen.

Torsdag blev en travl dag

Torsdag blev en travl dag for kronprinsparret. Først på dagen var det kronprinsesse Mary, som sammen med den mexicanske præsident-frue besøgte Børnehaven Ådalen. Nogenlunde samtidig var kronprins Frederik og præsident Enrique Peña Nieto til erhvervs-konference i Dansk industri.

Ud på eftermiddagen mødtes de to parter igen, og kronprinsparret besøgte sammen med præsidenten og frue Tjørnegaardsskolen.

Som sidste programpunkt deltog den kongelige familie i et retur-arrangement i København, som præsidenten og fruen havde indbudt til.

Ikke underligt

Til Her og Nu udtaler kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen, at det ikke er så underligt, at kronprinsparret får flere officielle opgaver i takt med, at majestæten bliver ældre.

– Den vigtigste forklaring er, at der er en lang tradition for – både i det danske og i andre europæiske kongehuse – at når kronprinsparret er ved at være klar til at blive kongepar, er det naturligt, at de tager over, siger han til ugebladet og fortsætter:

– I Danmark er der en meget stærk tradition for, at monarken bliver siddende, til han eller hun dør. Sådan er det ikke i nogle andre jobs, og derfor er det naturligt og nødvendigt, at man gradvist overlader flere opgaver til kronprinsparret.

"Eventyrdronningen" Margrethe på slap line i hylende morsom video

Samtidig påpeger han, at dronningen må stå for flere ting alene, efter prins Henrik har trukket sig tilbage.

Kendte.dk ville gerne have haft en kommentar fra Lars Hovbakke Sørensen, men det var ikke muligt mandag morgen.

Del din kommentar

Forsiden lige nu