Kronprinsparret og kulturminister tager på fælles rejse

fredag d. 6. oktober 2017 kl: 13. 11 Af: Elo Christoffersen

Kultursamarbejdet mellem Danmark og Japan er i fokus, når kulturminister Mette Bock deltager i Kronprinsparrets officielle besøg i Japan.

I forbindelse med kronprins Frederik og kronprinsesse Marys officielle besøg i Japan er der arrangeret et dansk erhvervsfremstød inden for kultur, fødevarer og sundhed.

Designer stod bag Marys tøj: Nu stopper hun!

Her deltager derfor også kulturminister Mette Bock samt udenrigsminister Anders Samuelsen, sundhedsminister Ellen Trane Nørby og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Kulturminister Mette Bock siger i en pressemeddelelse:

– I hele 2017 har udveksling og samarbejde været med til at understrege de stærke kulturelle bånd mellem Danmark og Japan, hvor en lang række danske kultur- og kunstinstitutioner har sikret, at kendskabet til danske kunstnere og dansk kultur er blevet styrket i Japan. Når vi udveksler kunst og design, styrker vi muligheden for at skabe vækst i de kreative og kulturelle erhverv. Det gavner designere, virksomheder og vores to lande både kulturelt og økonomisk.

Fejrer 150-året

I 2017 bliver mere end 50 kulturarrangementer afholdt i Danmark og Japan for at fejre 150-året for oprettelsen af diplomatiske forbindelser mellem de to lande.

De mange arrangementer giver både danskere og japanere mulighed for at lære mere om de stærke kulturelle bånd mellem Danmark og Japan.

Royal interesse: Margrethe og Mary fejrede jubilæum

Kronprinsen og Hans Kejserlige Højhed Kronprinsen af Japan er protektorer for fejringen af 150-året.

Du kan se kronprinsparrets program i Japan her. Besøget foregår fra den 8.-12. oktober.

Del din kommentar

Forsiden lige nu