Kronprinsparret besøger helt specielt sted: Det skal de se

onsdag d. 22. august 2018 kl: 7. 51 Af: Nicklas Skyum Clausen og Ritzau Fokus

Kronprinsparret og deres børn tager i slutningen af august til Færøerne. Nu er programmet for turen afsløret.

Torsdag den 23. august skyder kronprins Frederik og kronprinsesse Mary gang i et officielt besøg på Færøerne, og her har de prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine med.

Færøerne har – som del af det danske rigsfællesskab – tætte forbindelser til det danske kongehus, der også regerer på øerne i atlanten.

I galleriet ovenfor artiklen har vi samlet en række billeder fra tidligere royale besøg på klippeøerne.

Familien vil bruge fire dage på Færøerne – og det er et stramt program, de har for sig:

Se billederne: Kronprinsen er tilbage efter sin operation

– Kronprinsparrets togt med Kongeskibet Dannebrog til de nordatlantiske øer byder på et omfattende program, hvor kronprinsparret blandt andet vil opleve Færøernes særegne natur og kultur, lyder det på kongehusets hjemmeside, hvor planen for det royale besøg kan ses.

På besøgets første dag skal kronprinsparret således blandt andet besøge roklubben Knørrur i Torshavn, hvor de vil få en introduktion til foreningen og til færøsk kaproning, og så skal de vises rundt på Skolen på Argjahamri, hvor de skal overvære kædedans og gymnastik.

Senere på dagen skal kronprinsesse Mary besøge en daginstitution og høre om, hvordan de arbejder med hendes hjertesag “Fri for Mobberi”, som er startet af Mary Fonden og Red Barnet.

Møder med laks og fodboldspillere

På andendagen ankommer familien til Klaksvík, hvor borgmester Jógvan Skorheim og fru Vígdis Skorheim tager imod.

Her skal de blandt andet ud og se, hvordan det nye centrum i byen vil se ud, når det er færdigbygget. Senere skal de besøge Færøernes østlige bygd, Hattarvík, hvor de skal på en gåtur gennem området.

Lørdag skal kronprinsparret blandt andet se Færøernes største lakseopdrætsvirksomhed og på en sejltur, der tager dem forbi lakseopdrætsanlægget hos Marine Harvest.

Efter smertefuld lidelse: Her er Frederiks første opgaver

Om aftenen er det royale par værter ved en reception om bord på Kongeskibet Dannebrog, men det er ikke slutningen på aftenen for kronprins Frederik, der har fået æren af at overrække medaljer ved den færøske pokalfinale i fodbold.

Efter en gudstjeneste og frokost søndag tager den royale familie officielt afsked med Færøerne.

Del din kommentar

Forsiden lige nu