Kuwait forbyder Fahrenheit 9/11

mandag d. 2. august 2004 kl: 0. 00 Af: Kendte.dk NY
 

Kuwait forbyder Michael Moore-filmen “Fahrenheit 9/11” fordi den fornærmer Saudi-Arabiens kongefamilie og er kritisk overfor USA’s invasion af Irak. “Vi har en lov som forbyder at fornærme venligtsindede nationer, og båndene mellem Kuwait og Saudi-Arabien er meget specielle” siger biografejer Abdul-Aziz Bou Dastour i Kuwaits informationsdepartement.

Kom med indenfor på Marselisborg Josefine overtager Peter Møllers plads som fodboldens ankermand

Dastour er kritisk overfor, at der i filmen hævdes at den saudiske kongefamilie har fælles interesser med Bush-familien og at disse interesser går på tværs af det amerikanske folks interesse. Saudi-Arabiens ambassadør i London sagde i et interview søndag, at Moore har lavet en for dårlig research.

I filmen bliver der blandt andet hævdet at Osama bin Ladens familie blev fløjet ud af USA lige efter angrebene 11. september, på et tidspunkt da al kommerciel flytrafik var standset. Kommissionen som har undersøgt terrorangrebene har ikke fundet nogen beviser for, at dette er rigtigt. “Filmen får Irak til at fremstå som et paradis, og at problemerne først startede med den amerikanske invasion. Dette ville have irriteret kuwaiterne” siger Dastour.

Del din kommentar

Forsiden lige nu