Lammet fysisker optræder på kæmpe festival

onsdag d. 13. maj 2015 kl: 14. 49 Af: Ritzau Fokus
 
Fysikeren Stephen Hawking er på plakaten til årets Glastonbury Festival.

Fysikeren Stephen Hawking er på plakaten til årets Glastonbury Festival. Foto: John Raoux/AP

Stephen Hawking vil fortælle om det uendelige univers under en særlig gæsteoptræden på en af verdens største festivaler Glastonbury.

Side om side med musikalske verdensstjerner som Kanye West, The Who og Pharrell Williams er den lammede fysiker Stephen Hawking nu også kommet på plakaten til årets Glastonbury Festival.

Stephen Hawking skal begraves ved siden af Isaac Newton

Den verdensberømte fysiker skal optræde ved festivalens børneområde, Kidz’ Field, hvor han vil udbrede sin viden om sorte huller ude i universet, skriver festivalen i en pressemeddelelse.

– Vi er utrolig glade for at meddele, at den berømte fysiker og matematikprofessor Stephen Hawking kommer til Kidz Field i anledning af en særlig gæsteoptræden, lyder de sparsomme detaljer fra Glastonbury Festival, der bliver afholdt uden fra Somerset i England fra 24. – 28. juni.

Ud over stadig at forske ved det anerkendte Cambridge University har Hawking også tidligere deltaget i en lang række tv- og musikgimmicks.

Han har medvirket i adskillige gæsteoptrædener i kultserien The Simpsons, medvirket i en sketch med comedy-gruppen Monty Python og synger desuden med på nummeret “Keep Talking” af legendariske Pink Floyd.

Skleroseramte Hawkings liv fra ung og rørlig til lammet kørestolsbruger og førende fysiker blev portrætteret i den Oscar-vindende og anmelderroste film “The Theory of Everything.”

Stephen Hawking er død: Blev 76 år gammel

Hør Pink Floyd featuring Stephen Hawking på nummeret “Keep Talking” her: https://www.youtube.com/watch?v=-ithViBMF1k

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu