Lars Larsen: -Det skal der ske med Jysk når jeg dør

lørdag d. 1. juli 2017 kl: 11. 00 Af: Elo Christoffersen

Jysk-stifteren Lars Larsen har forfattet 24 siders manual for generationsskiftet i milliard-koncernen - børnene får 90 procent af virksomheden.

Den dag stifteren af Jysk, 68-årige Lars Larsen, ikke er her mere, overtager hans børn, Jacob og Mette Brunsborg, 90 procent af virksomheden.

– Det har altid været sådan – og vil altid være sådan – at mine to børn arver det hele, slår Lars Larsen fast overfor Midtjyllands Avis.

Dermed hamrer erhvervsmanden en pæl gennem sidste års historie om, at en fond skulle arve størstedelen af Jysk, så magten fremadrettet var koncentreret i fonden og ikke hos børnene.

Fond træder kun til hvis det er nødvendigt

En fond får dog en medierende funktion, men kun hvis det bliver nødvendigt.

– Mine to børn kommer til at sidde på 45 procent af Jysk hver, og fonden kommer til at sidde på 10 procent. Men fonden træder først i kraft den dag, jeg ikke er her mere, og dens eneste opgave er at træde til, hvis familien ikke kan blive enige om tingene. I det tilfælde bliver fonden den øverste magt, forklarer Lars Larsen, der understreger, at magten generelt kommer til at ligge hos arvingerne.

Go' daw og tillykke: Landskendt rigmand runder skarpt hjørne

– Procenter i virksomheden bestemmer trods alt i den sidste ende. Og mine børn vil eje 90 procent af Jysk, siger Lars Larsen til Midtjyllands Avis.

Jysk-stifteren er i sagens natur dybt involveret i generationsskiftet i livsværket, og han har forfattet et detaljeret, 24 siders manifest, hvori det beskrives, hvordan virksomheden skal drives, når han ikke selv længere er der mere.

Lars Larsen startede Jysk Sengetøjslager (senere navnet Jysk, red.) den 2. april 1979.

Kendisser kæmpede i golf: Men så forsvandt kendt sanger

I juni 2010 blev han Ridder af Dannebrog.

Kilde: Midtjyllands Avis.

Del din kommentar

Forsiden lige nu