Køb legendarisk sangtekst af “The Boss”

fredag d. 29. november 2013 kl: 12. 30 Af: Ritzau Fokus
 

Manuskriptet til Bruce Springsteens legendariske “Born to Run” kommer på auktion den 5. december hos auktionshuset Sotheby’s. Foto: Felipe Dana AP

En enestående udgave af teksten til Bruce Springsteens ikoniske hit “Born to Run” vil være til salg i december.

Et stykke linjeret papir med en tekst skrevet med kuglepen kommer til salg hos auktionshuset Sotheby’s. Papiret er et udkast til en sangtekst, som er vurderet til mellem 70.000 og 100.000 dollar, altså næsten 900.000 danske kroner, hvis den indbringer mest. Det er selvfølgelig ikke en hvilken som helst sangtekst.

Bruce Springsteen blæser til kamp mod hadet

Teksten er en næsten færdig udgave af Bruce Springsteens legendariske hit “Born to Run”. Udgaven er fra 1974 og er skrevet i Long Branch, New Jersey, skriver Billboard.

Selv om Springsteen var en produktiv sangskriver, og der findes flere udgave af “Born to Run”, er denne noget helt særligt, fordi den indeholder flere ikoniske linjer – bl.a. et næsten færdiggjort omkvæd.

– Manuskriptet er det ene af de to kendte udgaver, som indeholder de mest berømte linjer i sangen, siger en repræsentant fra auktionshuset Sotheby’s ifølge Billboard

I sangmanuskriptet kan man se, hvordan rocklegenden har arbejdet med teksten, streget ud og føjet til, og ude i marginen har han blandt andet skrevet ordene “Wild”, “Angels” og et ord, der ligner “velocity”.

Samlede nødstedt biker op: Du gætter aldrig hvem han var!

Det er hemmeligt, hvem sælgeren af manuskriptet er, men sangteksten, som kommer på auktion den 5. december, har tidligere været en del af Springsteens tidligere managers Mike Apples samling.

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu