Lennon-morder nægtet frihed for ottende gang

søndag d. 24. august 2014 kl: 12. 39 Af: Ritzau Fokus
 
Den amerikanske morder, Mark David Chapman, er blevet nægtet prøveløsladelse 34 år efter, han skød og dræbte den elskede ex-Beatle John Lennon i New York.

Den amerikanske morder, Mark David Chapman, er blevet nægtet prøveløsladelse 34 år efter, han skød og dræbte den elskede ex-Beatle John Lennon i New York. Foto: /AP

Heller ikke denne gang er der udsigt til frit lejde for den 59-årige Mark Chapman, der skød og dræbte rocklegenden John Lennon i 1980.

Tiden læger åbenbart ikke alle sår.

Da Lennon og McCartney hyggede sig med lyset slukket

Det har amerikaneren Mark David Chapman måttet sande, efter han onsdag den 20. august igen blev nægtet prøveløsladelse – for ottende gang. Chapman sidder dermed stadig i fængsel, 34 år efter han skød og dræbte ex-Beatlen John Lennon den 8. december 1980.

Det skriver The Guardian.

– Du ville ikke kunne leve et liv i frihed uden at krænke loven igen, lyder det i den officielle vurdering til den indespærrede morder.

– Offeret havde tidligere på dagen været flink og rar over for dig, og dine handlinger har ødelagt en familie og dem, der elskede offeret, skriver vurderingsrådet videre.

Og at John Lennon bestemt ikke provokerede Chapman, bekræftede gerningsmanden tilbage i 2012, hvor han sidst havde mulighed for at søge om prøveløsladelse.

– Han var meget rar over for mig. Jeg prøvede at fortælle mig selv, at jeg skulle forlade stedet. Jeg havde fået pladen, jeg kunne tage den med hjem, vise den til min kone, alt ville have været fint. Men jeg var så opsat på at begå det mord, at intet kunne have trukket mig væk fra den bygning, fortalte han dengang.

Drabsmand bag mord på musikikon søgte om løsladelse: Her er afgørelsen

Bygningen var John Lennon og Yoko Onos lejlighedsejendom på Manhattan i New York. Der går to år, før Mark David Chapman igen kan søge om prøveløsladelse.

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu