Berørte danske stjerner hylder afdød Leonard Cohen

fredag d. 11. november 2016 kl: 13. 03 Af: Ritzau Fokus

Nyheden om musiker Leonard Cohens død har ramt adskillige danske stjerner lige i hjertet.

Fans verden over er fredag vågnet op til den triste nyhed, at den 82-årige sanger, sangskriver, digter og forfatter Leonard Cohen er afgået ved døden.

Og tabet af manden bag verdenshittet “Hallelujah” har ramt lige i hjertet på adskillige danske kendisser, der har valgt at udtrykke deres sorg på Instagram.

Blandt de talrige danske kendte, der sørger over Leonard Cohen, er skuespiller Ellen Hillingsø, politiker Ida Auken, musiker Thomas Buttenschøn, sangerinde Oh Land og iværksætter Christian Stadil.

Musikken betød noget

Og de mange berørte kendisser lægger ikke skjul på, hvad den legendariske musiker har betydet for dem. Ord som “ikon”, “inspiration” og “ubegribeligt talentfuld” pryder de mange hyldest-opslag til den nu afdøde sanger.

– Den for mig allerstørste inspiration gennem de sidste mere end 30 år har forladt sit kropshylster, skriver Christian Stadil blandt andet i Instagram-opslag til Leonard Cohen.

– 2016 har officielt været det værste år, jeg har oplevet. Nu kan vi ikke bære mere, skriver radioværten Le Gammeltoft.

– Vi ønsker det ikke mørkere. Verden har mistet en smuk, ubegribeligt talentfuld kunstner.

– Hans musik har været soundtracket til så mange gribende øjeblikket i mit liv, skriver modellen Helena Christensen med henvisning til Leonard Cohens sidste album “You Want it Darker”, som udkom 21. oktober.

Læs et udpluk af kendissernes hyldest-opslag her: https://www.instagram.com/p/BMqaAahg6EY/?taken-by=idaauken

Undskyld, men kan vi lige spole en uge tilbage.. først Trump og nu Cohen. 😢😢 #rip

A photo posted by Thomas Buttenschøn (@buttenschon) on


Leonard Cohens sidste bog: Nu er datoen fastlagt

Den for mig allerstørste inspiration gennem de sidste mere end 30 år har forladt sit kropshylster; poeten, livskunstneren, munken Jikan, sangeren, the bard of the boudoir Leonard Cohen er død. At jeg så småt var i gang ved at finde ud af om han kunne komme og spille til mit og Alices bryllup i 2018 er en mindre detalje. At der aldrig mere skal udkomme noget fra hans hånd, sind og hjerne er langt værre. Cohens hilsen til hans døende exkæreste og muse Marianne Ihlen skrevet for kun få måneder siden siger noget om hans evner, hans poesi og pen men den siger også noget om hans forsyn og visdom. 'Well Marianne it's come to this time when we are really so old and our bodies are falling apart and I think I will follow you very soon. Know that I am so close behind you that if you stretch out your hand, I think you can reach mine."

A photo posted by Christian Stadil (@christian_stadil) on


Sådan døde Leonard Cohen

Dance me through the panic 'til I'm gathered safely in Dance me to the end of love Leonard Cohen R.I.P

A photo posted by 🦄❤️🦄 OH LAND 🦄❤️🦄 (@ohlandmusic) on


/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu