Leonard Cohen: -Jeg er klar til at dø

torsdag d. 13. oktober 2016 kl: 7. 58 Af: Ritzau Fokus

Sangeren Leonard Cohen arbejder på at afslutte de projekter, han har sat i gang, inden han skal herfra.

Snart har den legendariske sanger og sangskriver Leonard Cohen sunget sit verdenshit “Hallelujah” for sidste gang.

Leonard Cohens sidste bog: Nu er datoen fastlagt

I hvert fald hvis man skal tro den aldrende musiker selv. I et nyt interview med The New Yorker lægger 82-årige Leonard Cohen nemlig ikke skjul på, at han forbereder sig på at dø.

– Jeg har noget arbejde, der skal gøres. Jeg skal ordne nogle forretninger. Jeg er klar til at dø. Jeg håber ikke, det bliver alt for ubehageligt, indrømmer Leonard Cohen i interviewet.

Om det bliver inden for de næste par år, Leonard Cohen siger farvel til denne verden, tør han dog ikke at spå om. Men som det ser ud nu, mister han mere livsenergi hver eneste dag, siger han i interviewet.

Tænker ikke på hvad der venter på den anden side

Den aldrende sangskriver bruger dog ikke meget af sin sidste tid på at tænke over, hvad der venter ham på den anden side.

– Jeg søger ikke information, som jeg helt sikkert ikke ville være i stand til at bearbejde, heller ikke selv om det blev givet til mig, lyder det fra ham.

Interviewet med The New Yorker sker i forbindelse med udgivelsen af Leonard Cohens seneste album, “You Want It Darker”, der kommer på gaden 21. oktober.

Albummet oser af poetiske tekster om døden, og ifølge musikeren selv forventer han ikke at færdiggøre alt det, han har sat i gang i sit liv.

Sådan døde Leonard Cohen

– De spirituelle ting er heldigvis faldet på plads – tak Gud for det – og det er jeg dybt taknemmelig for, siger Leonard Cohen.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu