Ligestilling: Hollywoodstjerner i lønkrig

onsdag d. 14. oktober 2015 kl: 17. 00 Af: Ritzau Fokus
 

Bradley Cooper og Jennifer Lawrence har spillet over for hinanden i Hollywood-produktionerne “Serena” og “Silver Linings Playbook”. Foto: Evan Agostini/EVAN AGOSTINI/INVISION/AP

Jennifer Lawrence og Bradley Cooper melder sig ind i kampen for ligeløn i Hollywood.

Det kan godt være, at “Hunger Games”-stjernen Jennifer Lawrence er Hollywoods bedst betalte kvinde, men når hun skæver til sine mandlige kolleger, blegner lønsedlen pludselig. Det har fået den 25-årige Oscar-vinder til at melde sig ind i kampen for ligeløn i branchen.

Jennifer Lawrence er atter ledig på markedet

– Jeg ville lyve, hvis ikke jeg sagde, at det også handler om, at man gerne vil have, at folk skal kunne lide en, og at det har påvirket min beslutning om ikke at kæmpe rigtigt i lønforhandlingerne, skriver Jennifer Lawrence ifølge ABC News i et åbent brev.

Piben har fået en anden lyd

Den 25-årige stjerne ville ikke være besværlig eller forkælet, men efter stjernernes lønsedler er blevet offentliggjort på internettet i forbindelse med “The Sony Hack”, har piben fået en anden lyd.

– Det gik op for mig, at de mænd, jeg har arbejdet sammen med, bestemt ikke bekymrer sig om at være besværlige eller forkælede, lyder det fra Jennifer Lawrence.

Og skuespillerindens kollega fra “Silver Linings Playbook”, Bradley Cooper, bakker hende op.

– Det er interessant, for hvis man tror, man kun fortjener en vis løn, og det ikke passer, så handler det om at ændre den tankegang og kæmpe for sig selv – sådan som Sienna gjorde, udtaler Bradley Cooper til E! News med henvisning til sin “Burnt”-kollega Sienna Miller, som har nægtet at være med i et stykke, hvor hun ikke engang ville få halvdelen af, hvad den mandlige hovedrolle kunne indkassere.

Her er verdens mest indtjenende skuespillerinder

Og stjernerne står bestemt ikke alene med deres lønfrustrationer. I sidste uge langede den Oscar-vindende skuespillerinde Gwyneth Paltrow ud efter den gennemgående lønforskel i Hollywood baseret på køn.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu