Rafn om X Factor: Skræmmer mig for vildt

fredag d. 20. september 2013 kl: 9. 00 Af: Ritzau Fokus
 

- Selvfølgelig er jeg da bange for at blive gennemskuet som det fjols, jeg også er, siger Lina Rafn. Foto: Wikimedia Commons, Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0, jepsen free

X Factor er frygtindgydende for mig, og præcis derfor skal jeg lave det, fortæller Lina Rafn.

Vi kender hende som den selvsikre og rapkæftede kvinde, der holder de mandlige meddommere i skak. Efter en pause på fire år er hun nu tilbage i X Factor. Mindre klar end nogensinde før.

– Jeg føler mig overhovedet ikke klar, men jeg løb ganske enkelt tør for gode undskyldninger. Alle omkring mig opfordrede mig til at komme i gang igen. Jeg var den eneste, der sad med nej-hatten på, fortæller hun til Newspaq.

Lina Rafn: Måske var jeg overmodig

Selv om hun glæder sig til at komme i gang igen, lægger hun ikke skjul på, at tjansen som dommer fylder hende med bæven og frygt.

– Synligheden er i sig selv en prøvelse. Jeg bilder mig ikke ind, at jeg er overmenneskelig. Jeg er også et fjols, og der ryger en finke eller ti af panden. Så selvfølgelig er jeg da bange for at blive gennemskuet som det fjols, jeg også er.

Rampelyset er ellers ikke uvant for Lina Rafn, der turnerer verden rundt med sit band, Infernal. Men der er langt fra koncerter til tv-optræden, har hun erfaret.

– Det er selvfølgelig bare mit ego, der er bange for at blive gjort til grin – og det er noget pjat. Det skal ikke styre mit liv, så nu gør jeg det bare.

I programmets to første sæsoner så vi hende græde, grine og rase. Og turen tværs gennem hele følelsesregistret tog hårdt på den populære sangerinde.

– Det er umuligt at fedtspille med sine følelser. Det kræver et stort mod at indrømme præcis, hvordan du har det, eller hvor presset du er. Men du kan ikke skjule det, for så kommer dampen bare ud af ørerne på dig.

Lina Rafn stoppede som dommer efter anden sæson, fordi hun blev gravid. Selv om hun nu har haft en god, lang pause fra programmet, føler hun sig med egne ord ikke en skid mere sikker.

Nu også Line Rafn: Tredje sangerinde på stribe i knæfald

– Men jeg håber, at moderskabet trods alt kan give mig følelsen af, at der er noget, der er vigtigere. Sidst jeg lavede X Factor var det altså det vigtigste i verden. Det er det ikke længere, fortæller hun.

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu