Lisbeth Knudsen takkede dronningen: -Det er en stor æresbevisning

tirsdag d. 6. februar 2018 kl: 11. 57 Af: Elo Christoffersen

Lisbeth Knudsen takkede dronningen for Ridderkorset. Her fortæller hun om, hvordan det var at være i audiens hos dronningen.

Dronning Margrethe har holdt offentlig audiens på Christiansborg Slot i København.

"Eventyrdronningen" Margrethe på slap line i hylende morsom video

Blandt personerne, der mødte op for at takke dronning Margrethe, var skuespilleren Peter Christoffersen. Han takkede for Ridderkorset.

Lisbeth Knudsen takkede for Ridderkorset

Direktør og chefredaktør for ugebrevet Mandag Morgen og bestyrelsesformand for Det Kongelige Teater, Lisbeth Knudsen, var også mødt op og takkede for Ridderkorset.

– Det er en stor æresbevisning. Ridderkorset fik jeg i høj grad i sammenhæng med mit job som bestyrelsesformand for Det Kongelige Teater. Kongehuset har en nær tilknytning til Det Kongelige Teater og en opmærksomhed hos dronningen, fortæller Lisbeth Knudsen til Kendte.dk.

Hvad sker der ved seancen hos dronningen?

– Inden for en kortere periode efter man har modtaget Ridderkorset er traditionen, at man møder op hos dronningen. Jeg trykkede dronningen i hånden og sagde tak, forklarer Lisbeth Knudsen.

Det er dog ikke det eneste, der sker ved audiens hos dronning Margrethe:

– Vi får nogle få minutter til en samtale med dronningen. Jeg talte med dronningen om Skuespilhusets 10 års jubilæum den 16. februar, hvor dronningen har sagt ja til at komme, slutter Lisbeth Knudsen.

Dette takkes der for ved audiens

Ved audiens hos dronning Margrethe er det muligt at takke for en orden eller medalje samt for kongelig udnævnelse eller afsked.

På billederne øverst i artiklen ses nogle af de audienssøgende.

De kongelige hofleverandører

Har du lagt mærke til firmaer, der i deres firma-logo bruger den lukkede kongekrone? Så er det fordi virksomheden er ”Kongelig Hofleverandør”. Det er en titel, som man udnævnes til af den siddende regent.

Hofleverandørerne er bredt repræsenteret lige fra håndværk, blomster, biler, pelse, vine til sanitet. Der er i dag tildelt 105 danske hofprædikater og 5 udenlandske.

Smukt kapitel i kongehusets historie afsluttet i dag

Den aller første kongelige hofleverandør fra Carlsberg, der fik titlen med ret til at benytte den lukkede kongekrone på skilte, brevpapir, emballage og etiketter.

Kan du gætte hvem den aller første kongelig hofleverandør var? Se svaret her: Kongelig Hofleverandør

Del din kommentar

Forsiden lige nu