Løkke forsvarer kronprins Frederiks IOC-rolle

fredag d. 27. januar 2017 kl: 10. 38 Af: Ritzau Fokus
Kronprins Frederik
Kronprinsens rolle som IOC-medlem skaber ingen politiske problemer, mener statsministeren. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix (Arkivfoto)

Kronprinsens rolle som IOC-medlem skaber ingen politiske problemer, mener statsministeren.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) forsvarer kronprinsens rolle som medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC).

Kronprins Frederiks IOC-rolle har ikke været en hindring for, at regeringen har kunnet føre sin idrætspolitik, herunder også internationalt, siger Løkke i en debat i folketingssalen fredag.

Se billederne: Kronprinsen er tilbage efter sin operation

– Jeg synes, at kronprinsen er en fantastisk repræsentant for Danmark. Også i forbindelse med sin rolle i IOC, siger Løkke.

Det er på foranledning af Søren Søndergaard, Enhedslistens kultur- og idrætsordfører, at debatten om kronprinsens IOC-rolle er et diskussionsemne i Folketinget.

Det er ifølge Søren Søndergaard problematisk, at kronprins Frederik som medlem af IOC sidste år gik imod den danske regerings linje om udelukkelse af Rusland fra legene i Rio.

Efter smertefuld lidelse: Her er Frederiks første opgaver

En rapport fra Det Internationale Antidoping Agentur (Wada) afslørede inden legene mange års statsstøttet doping i Rusland.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu