Løvinden fra Hulen brøler ad danskerne: I udnytter systemet

tirsdag d. 31. juli 2018 kl: 18. 15 Af: Nicklas Skyum Clausen
Designer og iværksætter Ilse Jacobsen
Ilse Jacobsen mener, at alt for mange danske pjækker fra arbejde. (Foto: Søren Bidstrup/Scanpix)

Ilse Jacobsen, kendt fra Løvens Hule, er ude med en opsang til danskerne

Vi danskere trænger til at kigge os selv godt og grundigt i spejlet, især hvis vi har hang til at tage en ‘øv-dag’ i ny og næ.

Det mener iværksætteren og løvinden fra Løvens Hule Ilse Jacobsen, der i radioprogrammet P1 Morgen er ude med lidt af en opsang.

Gummistøvledronningen mener simpelthen, at vi udnytter det velfærdssystem, vi i Danmark nyder godt af.

– Jeg er ikke opdraget til, at man er syg fordi man får en snotnæse. Det er jeg ikke. Det ved medarbejderne godt. Folk siger, jeg er en hård chef – det er jeg ikke, jeg kalder bare en spade for en spade, siger den succesfulde iværksætter i P1 Morgen.

Iværksætterløvindens brøl er blevet et miav: Overskuddet svinder ind

Folk opdigter sygdomme

I radiointerviewet fortsætter Ilse Jacobsen sit udfald mod danskerne. Hun mener for eksempel, at for mange sygemelder sig med stress uden at have det.

Hun mener ikke, man kan være det bekendt. For hun har, siger hun, oplevet mange iværksættervirksomheder knække på, at medarbejdere meldte sig syge.

Men hun påpeger dog, at stress er et reelt problem i Danmark, og et, vi skal blive bedre til at håndtere:

– Der er mange, der har stress og har behov for hjælp, de skal have al den støtte de kan få – men der er også mange, der fupper på den konto her, siger løvinden i P1 Morgen.

Om mange sygedage blandt de ansatte er grunden til, at Ilse Jacobsen i 2017 skar antallet af medarbejdere i sit firma ned fra 98 til 87 er uvist – men i hvert fald havde gummistøvledronningen ikke sit bedste år rent økonomisk.

Del din kommentar

Forsiden lige nu