Optagelser til ny dansk tv-serie er i gang

onsdag d. 16. august 2017 kl: 13. 25 Af: Elo Christoffersen

Frem til midten af november optager TV 2 og Nordisk Film tv-serien ’Lykke-Per’. Bille August instruerer ’Lykke-Per’ med skuespillerne Esben Smed og Katrine Greis-Rosenthal i de centrale hovedroller.

Med Bille August som instruktør er optagelserne af TV 2s hidtil største fiktionsprojekt netop gået i gang – nemlig miniserien Lykke-Per baseret på Henrik Pontoppidans litterære mesterværk.

Nordisk Film står bag produktionen, som også resulterer i en spillefilmudgave af ’Lykke-Per’.

Bille August: -En mangeårig drøm

For Bille August er filmatiseringen af Pontoppidans værk en mangeårig drøm, der går i opfyldelse.

Bille August: Sådan virker mine egne film på mig

– ’Lykke-Per’ er en moderne historie og samtidig en fantastisk kærlighedsfortælling – måske en af de smukkeste, der er skrevet.

– Per Sidenius er en selvrealiserende, moderne narcissist og fantast, som man – på trods af hans fejl – ikke kan lade være med at holde af.

– Overfor står hans forlovede Jakobe som et af de stærkeste kvindeportrætter, der nogensinde er skabt. ’Lykke-Per’ er drevet af relationer, og med de skuespillere, vi har på holdet, bliver det både nærværende og rørende, siger Bille August i en pressemeddelelse.

Esben Smed i hovedrollen

Titelrollen spilles af Esben Smed, der i februar blev hædret som Shooting Star ved filmfestivalen i Berlin, og som bl.a. har spillet med i filmen ’Sommeren ’92’ og DR1-serien ’Bedrag’.

I rollen som Jakobe ses Katrine Greis-Rosenthal, som bl.a. er kendt fra filmen ’Fasandræberne’, DR1-serien ’Broen III’ og TV 2-serien ’Bedre skilt end aldrig’.

På rollelisten står også bl.a. Peter Plaugborg, Rasmus Bjerg, Anders Hove, Tammi Øst, Tommy Kenter, Morten Hauch-Fausbøll, Ole Lemmeke, Benjamin Kitter og Julie Christiansen.

Hollywoodskuespillere genindspiller dansk filmhit

Optagelserne til miniserien ’Lykke-Per’ er startet i København og kommer også til at foregå på Lolland, i Jylland, på Fyn og i Østrig.

TV 2 forventer at kunne sende ’Lykke-Per’ som miniserie i begyndelsen af 2019.

Del din kommentar

Forsiden lige nu