Madonna i bramfri tale: Musikbranchen er sexistisk

mandag d. 12. december 2016 kl: 21. 00 Af: Ritzau Fokus

Madonna delte ærlige hemmeligheder om sit liv som kvinde i musikbranchen, da hun fredag modtog en ærespris.

Sangerinden Madonna blev natten til fredag hyldet som et kvindeligt musikikon, da hun modtog æresprisen “Woman og the Year” ved Billboards show “Women in Music 2016” i New York.

Og i sin takketale lagde den 58-årige sangerinde ikke fingre imellem, da hun delte en række ærlige hemmeligheder fra sine mere end 30 år som kvinde i den amerikanske musikbranche. Det skriver Billboard.

Sexisme og kvindehad

Fra scenen fortalte en ærlig Madonna, at det bestemt ikke har været let at være kvinde i en branche, der i følge hende emmer af sexisme og kvindehad.

– Jeg står foran jer som en dørmåtte. Ups, jeg mener som en kvindelig entertainer.

– Tak for at anerkende min evne til at fortsætte min karriere i 34 år på trods af åbenlys sexisme, kvindehad, konstant mobning og ubarmhjertigt misbrug, lød det bramfrit fra Madonna i talen.

Gav råd til andre kvindelige musikere

Videre i talen gav hun råd til andre kvindelige musikere om, hvordan de formår at holde sig på toppen i musikbranchen trods de ifølge hende hårde odds.

Madonna modsætter sig auktion af brev

– Hvis du er en kvinde, er du nødt til at spille spillet. Du må gerne være smuk, sød og sexet. Men vær ikke for klog. Lad være med at have en mening, der er ude af trit med status quo, lød det sarkastisk fra Madonna.

Pakkede ikke kritikken ind

“Like a Virgin”-sangerinden pakkede heller ikke kritikken ind, da hun anklagede branchen for at diskriminere kvinder.

Og hun opfordrede derfor kvindelige musikere til at stå sammen.

Popsangerinde åbner hospital i sin datters navn

– Som kvinder er vi nødt til at begynde at sætte pris på os selv og andre. Omgiv dig med stærke kvinder, som du kan alliere dig med, lære fra, samarbejde med, blive inspireret og oplyst af, lød det fra Madonna.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu