Mads Langer: -Jeg prøver at være modig

lørdag d. 11. november 2017 kl: 21. 00 Af: Ritzau Fokus
Mads Langer minialbum
Mads Langer er aktuel med minialbummet "All the Time, Sometimes". Foto: Bax Lindhardt/Scanpix (Arkivfoto)

For musikeren er det vigtigt at røre folk, og det gør man bedst, når man også giver noget af sig selv.

Allerede fra barnsben har Mads Langer brugt musikken til at udtrykke sig.

Nu er den 33-årige multiinstrumentalist klar med minialbummet “All The Time, Sometimes”, som er en refleksion af, hvor han er i livet.

Mads Langer var junkie: Har været clean i snart et år

Sange lige fra hjertet

Sangene omhandler melankoli, politik og romantik og kommer fra hjertet, fortæller den prisvindende musiker.

– Jeg prøver som sangskriver, artist og i virkeligheden også som privatperson at være modig i mit liv.

– Jeg prøver meget at rejse ud i verden og møde mennesker, jeg ikke kender, og ikke har arbejdet med før, for at træde ud af mine vante rammer, for der oplever jeg, at jeg udvikler mig mest.

Et af de mennesker, som Mads Langer har mødt, og som har rørt ham dybt, er kæresten Julie Lillelund.

Sang om øjeblikket da Langer blev forelsket

Selv om sangeren understreger, at det er vigtigt for ham, at lytterne selv kan mærke og forholde sig til musikken og lyrikken, fortæller han, at nummeret “Flawless” handler om det øjeblik, han blev stormende forelsket.

– Den er i virkeligheden skrevet ud fra den aften, vi blev kærester, mødte hinanden og vågnede op næste dag og bare havde lyst til, at det skulle fortsætte.

– Jeg har mødt kærligheden og er et sted, hvor jeg har det rigtig godt. Jeg tror aldrig, jeg har haft det bedre. Jeg vågner op hver dag og er taknemlig over at dele mit liv sammen med hende, jeg deler det med, så det er det, den sang er skrevet ud fra, fortæller Mads Langer.

Den 33-årige Fact-Fiction sanger har været professionel musiker i mere end et årti.

Hårdt arbejde

Det har krævet hårdt arbejde og en ukuelig tro sideløbende med musikaliteten. Men musikeren sætter pris på processen.

– Jeg lærte fra aller-allerførste færd, at der altså bare skal knokles. Det kan godt være, at du er et talent, men der skal knokles og lægges hjerte og nerve i det hver dag, hvis man vil have en berettigelse, fortæller han.

– Siden jeg var helt lille barn, har jeg udtrykt mig via musik, så det har egentlig aldrig været det vigtige for mig, om jeg blev popstjerne, bare jeg kunne få lov til at spille musik hver dag. På en eller anden måde har jeg ret tidligt i mit liv lært at følge min mavefornemmelse, og indtil videre har den ikke slået fejl.

For nylig spurgte sangerens mormor Mads Langer, hvad han egentligt ville lave, når han en dag var færdig med musikken.

Men musikeren måtte kærligt svare, at det er en del af ham og hele hans liv.

– Jeg føler mig vildt inspireret, glad og taknemlig. Jeg har oplevelsen af, at jeg som kunstner ryger ind i forskellige udviklingsstadier, og lige nu føler jeg, at jeg er i ret heftig udvikling, hvor jeg lærer noget nyt hele tiden.

– Hvis folk en gang spørger, hvad jeg gerne vil huskes for, så håber jeg, at jeg har rørt folk, og det tror jeg kun, man kan, hvis man tør at give noget af sig selv.

Mads slanger sig i penge: Så meget tjener sangstjernen

Minialbummet “All The Time, Sometimes” udkom fredag.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu