Mænd på barsel er tilbage

tirsdag d. 17. oktober 2017 kl: 12. 34 Af: Elo Christoffersen
Mænd på barsel helt til grænsen
Kanal 4 gentager succesen og lancerer anden sæson af "Mænd på barsel – helt til grænsen". Foto: Krestine Havemann/Discovery Networks Danmark.

Kanal 4 slår til igen med programserien ’Mænd på barsel’ og går denne gang "helt til grænsen".

Nu kan du igen få et helt unikt indblik i, hvordan fem nybagte fædre håndterer barselslivet, når Kanal 4 gentager succesen og lancerer anden sæson af “Mænd på barsel – helt til grænsen”.

Her har fem modige mænd endnu engang takket ja til at lægge arbejdslivet på hylden til fordel for to måneders barsel på helt egen hånd.

Seerne er med, når der skiftes, grædes og gylpes, skriver Kanal 4 i en pressemeddelelse.

Ingen kære mor

Det er stadig et faktum, at mange mænd vælger barselslivet fra.

Faktisk er Danmark det land i Norden, hvor fædrene afholder kortest barsel og overlader langt de fleste kvinder alene med baby, bolig og bleskift.

Det laver de sønderjyske mænd nu om på. Og der er høje forventninger til den nye rolle:

– Når man er på barsel, så hygger man sig. Man slapper af og har det sjovt med baby. Det er i hvert fald dét, jeg ser, siger Erik, der er far til sønnen Peter og gift med Pernille.

Men barselslivet er langt fra den rene badeferie, og seerne kommer helt tæt på barselssyslerne og dagene, som flyver afsted med fædregruppe, babygylp og hovedrengøring.

Ny serie: Mænd på barsel

De nybagte fædre bliver i den grad udfordret på deres maskulinitet, rastløshed, grovmotorik og evne til at multitaske, når de med baby på armen jonglerer alle huslige gøremål – lige fra tilberedning af aftensmad til badning og tøjvask.

Ingen kære mor

I to måneder er der ingen kære mor.

Og det kan til tider være lidt af en prøvelse for de tapre herrer:

– Vores vaskemaskine har jeg ikke prøvet. Vores tørretumbler har jeg ikke prøvet endnu. Støvsugning er heller ikke noget, jeg når. Jeg kan ikke lave mad. Det er generelt ikke så meget, jeg når, fortæller den nybagte far Simon, der er kærester med Sara og far til Saseline på 5 måneder og Sylvester på 4 år.

Det bliver både sjovt, kærligt og en smule tå krummende, når de fem modige mænd viser deres liv på barsel for åben skærm og skal finde sig selv i rollen som far.

Mændene er langt fra eksperter – og netop dét giver et både humoristiskog ærligt indblik i fædrenes verden.

Få mænd vælger barslen til

Gennem en sjov og ærlig portrættering af en række fædre på barsel sætter programmet fokus på, hvordan barsel til mænd er et vigtigt og yderst aktuelt emne at belyse.

For det er ikke kun mændenes verden, der bliver udfordret.

Deres kærester og koner skal give slip og overlade det fulde ansvar til mændene – og det er lettere sagt end gjort.

Kvinderne holder et vågent, men kærligt øje med deres mænd, når de mødes og ser optagelserne fra dagligdagen, der byder på alt fra klistret havregrød og stribevis af bleskift til salmesang og søde foto-shoot.

– Med programserien “Mænd på barsel” får seerne et unikt og underholdende indblik i, hvad der sker, når en række nybagte fædre skal prøve kræfter med livet på barsel. Men programmet er mere end underholdning. Det taler direkte ind i det faktum, at mænd tager mindre barsel end kvinder.

– Derfor håber vi, at programmet kan sætte tanker i gang hos såvel nybagte mødre som fædre rundt i det danske land og motivere til en opdatering af opgavefordelingen i de små hjem, siger Anne Garlichs, programdirektør på Discovery Networks Danmark.

“Mænd på Barsel – helt til grænsen” sendes i seks afsnit og har premiere i aften klokken 21 på Kanal 4.

Del din kommentar

Forsiden lige nu