Mai Manniche i kamp mod børneægteskaber

søndag d. 28. august 2016 kl: 8. 29 Af: Elo Christoffersen

Den 11. oktober er FN’s Internationale Pigedag. Hvert år markerer Plan dagen og sætter i år fokus på børneægteskab. Børneægteskaber betragtes som tvangsægteskaber og et groft brud på menneskerettighederne og Børnekonventionen.

Hvert år bliver 15 millioner piger giftet bort mod deres vilje – det svarer til et børneægteskab hvert andet sekund.

Plans Pigefond arbejder konkret for at forhindre nye børneægteskaber ved at påvirke sociale normer og hjælpe kvinder, der er blevet giftet bort som børn. I 2016/17 har Plan pigeprojekter i Zimbabwe, Zambia, Kenya og Bangladesh – og det er disse piger, JEWLSCPH nu aktivt støtter:

Geggo smider ringen: -Vi er blevet snydt

Mai Manniche donerer de populære øreringe Pure Drops til Plan. Fra pigedagen den 11. oktober og frem til 31. december donerer JWELSCPH 50 kroner direkte til Plans Pigefond for hver solgte par øreringe.

Manniche efterlyste drømmemanden: Nu er der nyt i sagen

Mai Manniche er også blevet fadder til en pige:

– Jeg får mange af mine smykker produceret i Indien, hvor livet som pige er særligt hårdt og uretfærdigt. Jeg er Planfadder til 15-årige Laxmi fra Udaipur og mit store håb er, at hun får en uddannelse og ikke ender med at blive giftet bort mod sin vilje ligesom millioner af andre piger. Som fadder er jeg i hvert fald med til at sikre, at Laxmi og andre piger er oplyst om deres rettigheder og ikke mindst retten til at bestemme over deres egen krop.

Del din kommentar

Forsiden lige nu