Majestæten inviterede inden for: Flere fik sagt mange tak

tirsdag d. 11. september 2018 kl: 9. 54 Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Dronning Margrethe åbnede mandag den 10. september dørene for en række danskere med noget på hjerte.

Den 10. september – en mand – åbnede Hendes Majestæt Dronningen sine døre til Christiansborg Slot for en række danskere, der havde noget særligt på hjerte. Det var nok en gang offentlig audiens.

Audiensen, hvor danskere får mulighed for personligt at takke majestæten for en orden, en medalje, kongelig udnævnelse eller en afsked, blev påbegyndt klokken 10 denne mandag, og flere dukkede op med førnævnte formål.

Afsløringen om prinsesse ændrer alt

En af dem var Dekan Lars Hvilsted Rasmussen fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet. Han havde i sinde at sige dronningen tak for ridderkorset.

Helt grundlæggende betyder offentlig audiens foretræde for en højtstående person Den Store Danske, skriver, at man oftest møder et statsoverhoved ved en offentlig audiens, og i Danmark betyder det altså dronningen af Danmark.

Det sker der med dronningens mange buketter

Man bliver ikke inviteret til en offentlig audiens, man møder blot op på rette tid og sted. Kongehuset fører offentlig kalender over, hvornår der er offentlig audiens, og ifølge Den Store Danske bliver der cirka afholdt offentlig audiens hver anden mandag året rundt på Christiansborg Slot.

Se en række billeder fra mandagens audiens over artiklen her.

Del din kommentar

Forsiden lige nu