Margrethe og Henriks guldbryllup markeres på denne særlige måde

mandag d. 15. maj 2017 kl: 10. 58 Af: Ritzau Fokus
Royal Bryllupsdag Prins Henrik 80 år
Arkivfoto: Keld Navntoft/Scanpix.

Regentparret fejrer deres guldbryllupsdag under private former, men nu markerer postvæsnet den romantiske mærkedag.

Efter 50 år sammen som mand og kone kan dronning Margrethe og prins Henrik fejre guldbryllup den 10. juni.

Kongehuset oplyste sidste sommer i en erklæring på sin officielle hjemmeside, at den romantiske mærkedag efter regentparrets ønske markeres “under private former”, og at der derfor ikke afholdes en officiel guldbryllupsfest.

Dronningen får besøg af Big Brother-kongen

PostNord har dog valgt at markere parrets forestående bryllupsdag ved at udgive et nyt frimærke, som kongehuset har delt motivet af på sin officielle Instagram-profil.

Her sidder den 77-årige dronning iført lyserød kjole, perlehalskæde og turkisfarvede øreringe ved siden af den 82-årige prins, der bærer en marineblå jakke over sin lyslilla skjorte med dertilhørende slips i en mørkere nuance.

Diplomat og kronprinsesse

Da parret giftede sig i Holmens Kirke i København tilbage i sommeren 1967, var dronning Margrethe dengang kronprinsesse, mens prins Henrik var fransk diplomat og hed Henri Marie Jean André.

De havde mødt hinanden til et middagsselskab i den engelske hovedstad, London, et par år forinden.

Dronningen var dengang på et studieophold i millionbyen, mens prinsen arbejdede som ambassadesekretær ved Frankrigs ambassade i London.

Se frimærket her:

I dag udgiver PostNord et frimærke i anledning af Regentparrets guldbryllup den 10. juni. Frimærket er en rigsfællesskabsudgivelse med Grønland og Færøerne. 📸 PostNord ©

A post shared by DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus) on

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu