Margrethe mødes med astro-Andreas onsdag

tirsdag d. 15. september 2015 kl: 14. 38 Af: Ritzau Fokus
 
Den glade danske astronaut skal nu på fint besøg hos dronningen.

Den glade danske astronaut skal nu på fint besøg hos dronningen. Foto: Yuri Kochetkov/AP

Det bliver hjemme på Amalienborg, at dronning Margrethe tager imod Danmarks første astronaut onsdag eftermiddag.

Den danske astronaut Andreas Mogensen skrev sig ind i de danske historiebøger, da han som den første dansker fløj ud i rummet og opholdt sig i vægtløs tilstand med smuk udsigt til jorden i hele ti dage.

"Eventyrdronningen" Margrethe på slap line i hylende morsom video

Det var en drøm, der gik i opfyldelse for den 38-årige dansker, der nu kan skrive endnu en stor begivenhed på cv’et. Nemlig når han onsdag eftermiddag skal mødes med dronning Margrethe i Christian VII’s palæ.

Kongehuset oplyser tirsdag, at dronning Margrethe har inviteret Andreas Mogensen på besøg på Amalienborg kl. 16.30 onsdag.

Da Danmarks første astronaut landede vellykket på en slette i Kasakhstan forleden lod dronningen vide, at hun ønskede at møde hovedpersonen, så snart det kunne lade sig gøre. I samme anledning lykønskede majestæten Andreas Mogensen med den vellykkede mission til den internationale rumstation IIS.

Smukt kapitel i kongehusets historie afsluttet i dag

Besøget er kommet hurtigt i stand, da astro-Andreas, som han kaldes, onsdag er på besøg i Danmark i anden anledning. Han skal nemlig fejres på Rådhuspladsen foran Industriens Hus, hvor uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) vil byde ham velkommen hjem.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu