Margrethe og Henrik indkalder til særligt møde

mandag d. 22. maj 2017 kl: 13. 20 Af: Jørgen Rosengren og Ritzau Fokus

Selv om prins Henrik er gået på pension, støtter han stadig dronningen i arbejdet med parrets fælles fond, der blev stiftet i anledning af deres bryllup i 1967.

I anledning af dronning Margrethes og prins Henriks bryllup den 10. juni 1967 blev Bryllupsfonden indstiftet .

Fonden, der i dag hedder Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond, støtter kulturelle, videnskabelige og sociale formål i form af konkrete projekter. Det skriver kongehuset på sin hjemmeside.

Selv om prins Henrik gik på pension efter dronningens nytårstale i 2015, bakker han stadig sin hustru op i arbejdet med fonden.

Således deltager både han og dronningen, når de sammen holder fondens bestyrelsesmøde mandag den 29. maj på Fredensborg Slot i Nordsjælland.

Se dem her: Sjældne optagelser fra dansk kronprinsebryllup

Det fremgår af kongehusets officielle hjemmeside.

Uddeling af legater

Som en del af fonden uddeles også det særlige Cayx-legat, der støtter studerende og kandidater, der har en speciel relation til Frankrig.

Legatet er opkaldt efter prins Henriks vinslot, Château de Cayx, der ligger mellem Bordeaux og Montpellier i den sydlige del af Frankrig.

Guldbryllup under private former

2017 er helt særlig for regentparret og fonden. Dronning Margrethe og prins Henrik kan nemlig fejre guldbryllup efter 50 år sammen som mand og kone.

God ven afslører royal hemmelighed: Var på bøssebar med Henrik

Kongehuset oplyste sidste år i en erklæring delt på sin officielle hjemmeside, at den 77-årige dronning og den 82-årige prins markerer den romantiske mærkedag under private former.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu