Dronningen holder jul uden sine børn

torsdag d. 7. december 2017 kl: 15. 12 Af: Ritzau Fokus

Den danske regent er kendt for at udfolde sig kreativt, og det kommer også til udtryk i det julepynt, som er sat op på Marselisborg Slot.

Dronning Margrethe fejrer i år jul på Marselisborg Slot sammen med prins Henrik. Men børn og børnebørn drager til udlandet.

Det betyder naturligvis, at den royale aarhusianske residens er pyntet op til højtiden med hjemmelavede dekorationer.

Det fremgår af et billede, som det danske kongehus har delt på sin officielle Instagram-side.

"Eventyrdronningen" Margrethe på slap line i hylende morsom video

(Artiklen fortsætter under opslaget…)

🎁 7. december “Dejlig er den himmel blå”. I Den Blå Spisestue på Marselisborg Slot har H.M. Dronningen lavet juledekorationer, der omkranser billedet “Færøske Fugle”, der var en gave til Dronningen fra Færøernes Lagting og Landsstyre i forbindelse med Regeringsjubilæet i 2012. 📸 Kongehuset ©

Et opslag delt af DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus) den


Her ses to guirlander med blomster og bånd i forskellige blå nuancer, som er sat op omkring et billede.

En gave fra Færøerne

– I Den blå spisestue på Marselisborg Slot har dronningen lavet juledekorationer, der omkranser billedet “Færøske fugle”, der var en gave til dronningen fra Færøernes lagting og landsstyre i forbindelse med regeringsjubilæet i 2012, tilføjer kongehuset.

Det danske kongehus har på Instagram gennem december vist flere billeder frem af hjemmelavede juledekorationer udført af dronning Margrethe.

Blandt andet et julehjerte til juletræet, et broderet vægophæng med plads til 24 pakkekalendergaver og et broderet motiv af en gåsesteg på juledugen.

Sønnerne tager til udlandet

Dronning Margrethe og prins Henrik holder i år jul på Marselisborg Slot uden børn og børnebørn, oplyste kongehuset i slutningen af november.

Kronprinsparret drager til kronprinsesse Marys fødeland, Australien, sammen med parrets fire børn: Prins Christian på 12, 10-årige prinsesse Isabella og tvillingerne prins Vincent og prinsesse Josephine.

Tvillingerne fylder syv år den 8. januar 2018 – men mon ikke Mary og kronprins Frederik er tilbage i Danmark på det tidspunkt?

Holder jul med Alexandra

Prins Joachim og prinsesse Marie holder også jul i udlandet, men det er ikke oplyst, hvor parret og deres to fælles børn, prins Henrik på otte og femårige prinsesse Athena, fejrer højtiden.

God ven afslører royal hemmelighed: Var på bøssebar med Henrik

Prins Joachims to ældste børn, prins Nikolai på 18 år og 15-årige prins Felix, skal fejre jul hos deres mor, grevinde Alexandra.

Se selv flere billeder med julestemning og lækkerier på kongehusets Instagram-profil.

Del din kommentar

Forsiden lige nu