Margrethe siger farvel til afdød dronning

fredag d. 12. december 2014 kl: 14. 12 Af: Ritzau Fokus
 

Fredag blev den belgiske dronning Fabiola begravet.

Fredag blev den belgiske dronning Fabiola begravet. Foto: Eric Lalmand/ZUMAPRESS.COM

Dronning Margrethe er rejst til Bruxelles for at deltage i begravelsen af dronning Fabiola, der finder sted fredag.

Seernes darling sendt ud af bagedysten

Det er en trist begivenhed, der har tvunget dronning Margrethe til Belgiens hovedstad fredag.

Dronningen deltog nemlig i begravelsen af den 86-årige belgiske dronning, Fabiola, der døde fredag i sidste uge. Begravelsen fandt sted fredag formiddag i St. Michael og St. Gudula-domkirken i Bruxelles, og royale fra hele Europa var mødt op for at tage afsked.

Således havde dronning Margrethe selskab af både den svenske dronning, Silvia, den norske konge, Harald, og Japans kejserinde, Michiko.

Dronning Fabiola var i starten af nullerne indblandet i en sag om skattesvindel, da hun stiftede en fond, som mange troede var et forsøg på at undgå at betale arveafgift.

Det tvang hende til at nedlægge fonden, og i 2013 blev hendes årlige indkomst fra staten sænket fra 1,4 millioner euro til 900.000 euro.

Den afdøde dronning var født ind i en adelig spansk familie, og i 1960 giftede hun sig med Baudouin, der på det tidspunkt var konge i Belgien.

Parret fik aldrig børn sammen, så da kongen døde i 1993, gik tronen til hans yngre bror, Albert. I dag er det Alberts søn, Philippe, der er monark i Belgien.

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu