Margrethe tager afsked med folkekær stjerne

tirsdag d. 10. januar 2017 kl: 11. 26 Af: Ritzau Fokus

Mandag den 16. januar modtager dronning Margrethe den amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, i afskedsaudiens.

Efter knap fire år i Danmark er ambassadørperioden ved at udløbe for Rufus Gifford.

Gifford blev udnævnt til USA’s ambassadør i Danmark den 15. august 2013, men snart krydser den 42-årige amerikaner Atlanten og rejser tilbage til staterne efter sin tjenesteperiode.

Afskedsaudiens

Mandag den 16. januar modtager dronning Margrethe således Gifford i en afskedsaudiens på Christian den IX’s Palæ på Amalienborg klokken 11.30.

Det fremgår af det danske kongehus’ officielle kalender.

Nær ven af kongehuset

Den amerikanske ambassadør er en nær ven af kongehuset.

Dronningen får besøg af Big Brother-kongen

Både kronprins Frederik og kronprinsesse Mary deltog i bryllupsfesten, da Gifford giftede sig med dyrlægen Stephen DeVincent ved en ceremoni på Københavns Rådhus i 2015.

Brylluppet kunne blandt andet ses i et af afsnittene af den populære DR3-programserie “Jeg er ambassadøren”, som har skildret Giffords danske hverdag i både privaten og som amerikansk ambassadør i landet.

Det er ikke kun privat, at Gifford har minglet med de royale. Tidligere har kronprinsesse Mary deltaget i åbningen af en udstilling i anledning af 25-året for registeret partnerskab sammen med ambassadørparret.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu