Margrethes festlige fredag: Dem skal hun feste med

fredag d. 17. november 2017 kl: 11. 34 Af: Ritzau Fokus

Den danske regent er både til stede ved Københavns Universitets årsfest og Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums årsfest. Også lørdag har hun planer.

Dronning Margrethe går en festlig fredag i møde.

Den 77-årige regent deltager nemlig i to årsfester, fremgår det af kongehusets officielle kalender.

Deltager i højtidelighed

Fredag eftermiddag er hun således til stede ved Københavns Universitets årsfest, som består af en højtidelighed i universitetets festsal på Frue Plads i hjertet af København og et aftenarrangement.

Dronningen deltager i den første del af fejringen, som markerer universitetets grundlæggelse i 1479. Her vil der blandt andet blive afholdt taler og uddelt priser.

Dronningen videre til anden festlig begivenhed

Dronningen deltager ikke i aftenarrangementet, for der skal regenten nemlig deltage i en anden festlig begivenhed.

Klokken 19 skal hun nemlig være til stede ved Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums årsfest og fejring af konservatoriets 150-års jubilæum på Frederiksberg.

Også lørdag skal dronning Margrethe passe de royale pligter og drager til Aalborg i den forbindelse.

Margrethe slipper tøjlerne: Nu er Frederik regent

Her vil hun være til stede ved gallafinalen i The Lauritz Melchior International Singing Competition i Musikkens Hus i den nordjyske by.

The Lauritz Melchior International Singing Competition er den største internationale konkurrence for unge Wagner-sangere i verden.

Næsten hele Danmark ser med

At dronning Margrethe igennem samtlige sine år som regent har formået at fastholde danskernes interesse for kongehuset ses med al tydelighed nytårsaften når Danmarks regent via fjernsynet træder ind i danskernes stuer med den årlige nytårstale.

Margrethe og Benedikte tager Ribe med storm

Det er her vi hører dronningen sende hilsner til danskere, færinger og grønlændere uanset om de sidder hjemme i familiens skød eller de er ude at tjene deres land.

Men hvorfor er det at nytårstalen år efter år samler mere end to millioner seere? Du kan se meget mere om dronning Margrethes nytårstale – og få hele historien bag – her.

Del din kommentar

Forsiden lige nu