Marie Frederiksson fra Roxette har fødselsdag

mandag d. 30. maj 2016 kl: 6. 00 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 

I dag kan sangerinden Marie Frederiksson fejre sin 58 års fødselsdag.

Den svenske sangerinde og ene halvdel af Roxette, Marie Frederiksson, kan den 30. maj fejre sin 58 års fødselsdag.

Marie Frederiksson blev født i Östra Ljungby i Skåne i 1958.

Roxette-stjerne: -Kræften er IKKE vendt tilbage

Hun fik sit gennembrud i 1984 med solodebuten “Het vind”, og hun blev den nye svenske solostjerne. Verden fik dog først øjnene op for Marie, da hun i 1986 slog sig sammen med Per Gessle og dannede Roxette. I slutningen af 1980’erne fik bandet deres internationale gennembrud med albummet “Look sharp!”, der indeholdt hit-singlerne “Dressed for succes”, “Listen to your heart” og “The Look”.

Sangen “It Must Have Been Love” blev udgivet to gange; som en julesang i 1987 og igen i 1990, hvor den indgik i soundtracket til Pretty Woman.

Samtidig med den bragende Roxette-karriere udgav Marie flere svensk-sprogede soloalbums, som høstede roser i hjemlandet.

Sygdom og helbredelse

I 2002 fik Marie Frederiksson konstateret en tumor i hjernen – hun blev dog helbredt. På soloalbummet The Change fra 2004 beskriver hun sine tanker under sygdomsforløbet. I sommeren 2010 gav Fredriksson sammen med Gessle de første optrædender efter sygdommen. De fremførte blandt andet sangen “The Look” til hyldestkoncerten forud for kronprinsesse Victoria og prins Daniels bryllup, ligesom de gav to koncerter i Sverige, en i Norge og en i Tivoli i København.

I 2016 aflyste Roxette deres verdensturné, fordi Marie ikke var i stand til at optræde – ikke på grund af sygdommen, men på grund af de følgevirkninger, behandlingen har medført.

I et interview med RTL sagde Per Gessle for nyligt:

– Hun er påvirket af eftervirkningerne af kræftbehandlingen, hun tidligere har modtaget. Hun er næsten blind på det ene øje, men hvad der er værre, er hendes ben. Hun har meget begrænset mobilitet

Del din kommentar

Forsiden lige nu