Nedbrudt OL-guldvinder vil have lov at dø

fredag d. 22. december 2017 kl: 17. 49 Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk
Marieke Vervoort vil dø
Marieke Vervoort (th.) har underskrevet papirerne og godkendt, at hun må modtage aktiv dødshjælp. Arkivfoto: Scanpix

Smerterne er for voldsomme.

London. Paralympiske lege 2012. Marieke Vervoort vinder to medaljer. En af guld og en af sølv. På distancerne 100 og 200 meter i det såkaldte kørestolssprint. Ved de tilsvarende lege i Rio sidste sommer gik det ikke helt så godt. Her blev det til en medalje af sølv og en bronze.

Det gik tilbage for sprinteren, og én ting er sikkert. Den nu 38-årige Marieke vinder ikke flere paralympiske medaljer. I 2020 er hun med sikkerhed død.

– Jeg bliver mere og mere deprimeret. Jeg har aldrig haft det, som jeg har det nu. Jeg græder meget. Jeg er begyndt at miste synet, og lider af kramper hele natten. Min krop råber: ‘Der er så meget smerte, det er slut nu’, siger hun ifølge Ekstra Bladet i et stort eksklusivt interview med engelske The Telegraph, der har besøgt idrætsudøveren på et hospital i Bruxelles, Belgien, hvor hun kommer fra.

Præsident er pludselig død

Nedbrudt

Det 38-årige ansigt, der især blev kendt i forbindelse med markedsføringen af de paralympiske lege i Rio – der her hjemme blev TV-transmitteret – er døende, og hun har nu anmodet om hjælp til at komme her fra.

Klublegende er pludseligt død: Fodboldverdenen er i sorg

Vervoort lider af en mystisk sygdom, der nedbryder hendes krop trin for trin. Gennem årene er det blevet holdt nede på et acceptabelt niveau, men nok er nok. Vervoort har nu anmodet om aktiv dødshjælp, der i Belgien ikke er ulovligt som i for eksempel Danmark.

Hun har planlagt sin egen begravelse ned til mindste detalje, og hendes far bekræfter ifølge eb.dk, at tiden for datterens død nærmer sig. Således bliver verden en stor atlet fattigere.

Del din kommentar

Forsiden lige nu