Mød Martin Jensen: Den danske dj der vælter verdenstoppen

søndag d. 17. september 2017 kl: 7. 00 Af: Ritzau Fokus
Martin Jensen
Martin Jensen indtager nummer 82 på DJ Magazines liste over verdens bedste dj's. Foto: Www.lplusv.dk/Free

Bag megahittene "Solo Dance", "All I Wanna Do" og "Wait" gemmer midtjyske Martin Jensen sig.

“Sííí”, lød det fra Cristiano Ronaldo, da han modtog det gyldne Ballon d’Or-trofæ og titlen som verdens bedste fodboldspiller i 2014.

Den danske dj Martin Jensen samplede sportsikonets sejrsjubel, som blev en del af nummeret “Sí”, der udkom i 2015.

Danske artister blæst bagover: -De har imponeret os

International karriere

“Sí” blev startskuddet til en international karriere, da Martin Jensens musikalske potentiale blev spottet.

Det har siden sendt den 25-årige midtjyde fra Sorring nær Silkeborg direkte mod stjernerne.

– Der er ikke særligt mange, der kender mig på udseendet, og det gør mig egentligt ikke noget. Så længe folk kommer til mine shows, og musikken bliver spillet, så er jeg glad, lyder det fra ham.

Én af Danmarks mest succesrige musikere

Martin Jensen kan kalde sig en af de mest succesrige danske musikere.

Han har over 600 millioner streaminger på Spotify, indtager placeringen som nummer 82 på DJ Magazines liste over verdens bedste dj’s og hans hæsblæsende karriere har bragt ham kloden rundt.

– Der er tit folk i lufthavnen, som kommer over for at møde os. Det er super fedt. De er super søde og har printet billeder ud på fotopapir, som jeg skal skrive autografer på. Folk er vildt nervøse, når jeg kommer.

– De står og ryster. Jeg har det bare sådan, “jeg er glad for, at du er her. Du skal ikke være nervøs. Jeg er ligeså underlig, som du er – bare rolig”, fortæller han med et smil.

Uddannet entreprenør

Martin Jensen er egentligt uddannet entreprenør-maskinmekaniker.

Da han gik på teknisk skole tilbage i 2007, talte han en dag på vej hjem fra skole med en kammerat om at starte et mobildiskotek. Det opstod nærmest ud af det blå midt i det midtjyske, men der var ikke langt fra tanke til handling.

– Vi havde ingen idé om, hvad vi lavede, men vi gik ud og købte for 30.000 kroner udstyr for vores fællesopsparinger, fortæller Martin Jensen, der til sit andet job bogstaveligt talt satte fut i festen.

– Det var så dårligt det, vi lavede. Alle vores cd’er var ridsede, og der var spildt cola på. Vores kraftkabel lå rullet sammen, og vi var ved at brænde forsamlingshuset ned. Man kunne bare begynde at lugte brændt gummi, fortæller han og fortsætter:

– Det var forfærdeligt, og det værste job nogensinde, men det har givet mig så sindssygt meget erfaring på alle mulige måder. Folk har betalt penge for, at der skal være musik, og virker det ikke, så er der kun en til at løse det, og det er dig.

I år rammer Martin Jensen mellem 150-175 spilledage, men målet er 300.

Og de 600 millioner streaminger er kun 400 millioner fra at blive til en milliard, fortæller den succesfulde dansker.

– Jeg vil også gerne have senere spilletidspunkter på de store festivaler, lave flere sange og flere hits og begynde at lave nogle samarbejder med større artister ude omkring i verden.

Danske kendisser: -Her er vores ønsker for 2018

– Jeg kunne virkeligt godt tænke mig at arbejde sammen med Martin Garrix eller Taylor Swift. Det er nok lidt urealistisk, men det ville være sindssygt, siger Martin Jensen med et grin.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu