Mary åbner konference mod homofobi

tirsdag d. 10. maj 2016 kl: 21. 00 Af: Ritzau Fokus

Kronprinsessen har flere gang talt for at fremme forhold for homoseksuelle. Onsdag åbner hun en stor konference i København.

Kronprinsesse Mary skal åbne stor konference mod homofobi. Arkivfoto (Melissa Hjerrild/POLFOTO)

Kronprinsesse Mary skal åbne stor konference mod homofobi. Arkivfoto (Melissa Hjerrild/POLFOTO) Foto: Melissa Kuehn Hjerrild/Polfoto

Der er brug for mere ligestilling for homoseksuelle på arbejdsmarkedet.

Sådan lyder en af overskrifterne, når IDAHO FORUM-konferencen skydes i gang onsdag i København.

Kronprinsesse Mary må træde til: Frederik tvunget til afbud

IDAHO står for “International Day Against Homophobia” (International dag mod homofobi), og konferencen løber over tre dage og foregår på Admiral Hotel i København.

Til at åbne konferencen er ingen ringere end kronprinsesse Mary. Det fremgår at Kronprinsessens kalender på Kongehusets hjemmeside.

Det er ikke første gang, at Mary slår et slag for de homoseksuelles rettigheder. I 2014 deltog hun i fejringen af Danmarks 25-års jubilæum for, at det blev tilladt at indgå i et registreret partnerskab med en af samme køn.

Dagsordenen for konferencen er klar: Der skal være mere ligestilling på arbejdsmarkedet, og så skal deltagerne diskutere, hvordan man kan øge den sociale accept af LGBTI-personer (lesbiske, bøsser, biseksuelle, transkønnede og interkønnede).

Kronprinsesse Mary i sorg

Udover europæiske ministre for ligestilling, ventes det, at der kommer omkring 250 deltagere fra 25 europæiske lande.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu