Mary besøgte dagpleje: Mobning forebygges fra børn er helt små

tirsdag d. 24. maj 2016 kl: 17. 00 Af: Elo Christoffersen
 

Kronprinsesse Mary var tirsdag formiddag forbi Vallensbæk, hvor børnene testede materiale til forebyggelse af mobning.

To daginstitutioner og dagplejen i Vallensbæk har testet et nyt materiale fra Maryfonden, der skal forebygge mobberi. Materialet blev i dag præsenteret i Vallensbæk, og Kronprinsesse Mary var med.

Mobning forebygges ved at hjælpe børnene med at være gode kammerater fra de er helt små. Det er baggrunden for, at Mary Fonden og Red Barnet har lanceret et pædagogisk materiale til 0-3-årige børn.

Vuggestue- og dagplejebørn lærer gennem samværet med voksne og er endnu for små til bevidst at mobbe andre børn. Derfor fokuserer materialet Fri for Mobberi på at klæde pædagoger og dagplejere på til at støtte børn i udviklingen af sociale færdigheder, så de får de bedste forudsætninger for at blive en god ven.

Kronprinsesse Mary må træde til: Frederik tvunget til afbud

Nu udviklet til de yngste børn

Materialet Fri for Mobberi har eksisteret i knap ni år for børnehave- og skolebørn, og nu er det altså udviklet i en udgave til de yngste.

– Selvom mobning typisk først begynder i børnehave og skole, så starter det vigtige forebyggende arbejde allerede i dagplejen og vuggestuen med, at de voksne omkring børnene får viden om den mobning, der kan opstå senere, fortæller Bente Asmussen, som er leder af Vallensbæk Dagpleje.

Sammen med daginstitutionerne Stien og Sommerfuglen har dagplejen i Vallensbæk været med til at teste det nye materiale, der er udformet som en kuffert og blandt andet består af bøger, plakater, aktivitetshæfter og sange om at være en god ven.

Kronprinsesse Mary i sorg

Materialet er nu udkommet, og det blev markeret ved at Kronprinsesse Mary kom på besøg i Vallensbæk, hvor hun oplevede børn fra dagplejen og daginstitutionerne Stien og Sommerfuglen lege nogle af de lege, der foreslås i materialet.

Se billederne fra besøget øverst i artiklen…

Del din kommentar

Forsiden lige nu