Mary giver bryllupsgave væk

torsdag d. 7. maj 2015 kl: 10. 17 Af: Ritzau Fokus
 
Kronprinsesse Mary kender alt til livet som universitetsstuderende.

Kronprinsesse Mary kender alt til livet som universitetsstuderende. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Torsdag overrækker kronprinsessen to studerende legater, som var en del af Københavns Universitets bryllupsgave til hende og kronprinsen.

Livet som studerende på pasta-med-ketchup-diæt bliver en del sjovere for to studerende, når kronprinsesse Mary torsdag overrækker to legater á 10.000 kroner fra sin “The Crown Princess Mary Scholarship.”

Kronprinsesse Mary må træde til: Frederik tvunget til afbud

Legatet uddeles hvert år til to udvekslingsstuderende fra Københavns Universitets australske partneruniversiteter og er tænkt som en økonomisk håndsrækning til de australske legatmodtagere i forbindelse med deres studieophold i Danmark.

Det skriver kongehuset på sin hjemmeside.

Legatet er en del af Københavns Universitets bryllupsgave til kronprinsparret, og i år er det således 10. gang, at legatet uddeles efter parrets bryllup 14. maj 2004.

Den 43-årige kronprinsesse kender alt til universitetslivet. Den australskfødte kommende dronning af Danmark har nemlig en bachelor i handel- og jura fra University of Tasmania.

Kronprinsesse Mary i sorg

Også kronprins Frederik har været universitetsstuderende. Den 46-årige kommende konge har en kandidat i statskundskab fra Aarhus Universitet og læste ved det prestigefyldte Harvard University i forbindelse med studierne. Desuden er kronprinsessen æresdoktor ved et universitet i Mongoliet.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu