Mary i Afrika: Med til at hente dagens vand

mandag d. 16. februar 2015 kl: 21. 16 Af: Ritzau Fokus
 
Kronprinsesse Mary var sidste uge på skiferie i Verbier med kronprins Frederik og parrets fire børn.

Kronprinsesse Mary var sidste uge på skiferie i Verbier med kronprins Frederik og parrets fire børn. Foto: STINE BIDSTRUP/POLFOTO

Kronprinsesse Mary er i starten af denne uge på besøg i Etiopien, hvor hun taler med og oplever flygtningekvinders hverdag.

Fra skiferie i Schweiz til flygtningebesøg i Afrika.

Kronprinsesse Mary må træde til: Frederik tvunget til afbud

Efter sidste uges snerige dage besøger kronprinsesse Mary mandag Tierkidi-flygtningelejren i Gambella, der ligger i det vestlige Etiopien.

Under sit besøg i flygtningelejren indviede kronprinsessen et ungdomscenter, hvor flygtninge får mulighed for at blive undervist. Mary deltog i et diskussionsforum med unge kvinder og holdt en tale ved indvielsen.

Kronprinsessen fik også indsigt i kvindernes hverdag, som blandt andet består af at hente vand og mel. Hun besøgte nemlig et vandtapningssted, hvor børn og kvinder dagligt henter husholdningens vand samt en møllestation, hvor kvinderne hver morgen maler fuldkorn til mel.

Sidst på dagen var Mary med, da flygtningekvinderne fik udleveret hygiejnesæt.

Kronprinsesse Mary tager tilbage til Danmark onsdag efter tre dages besøg i Etiopien sammen med handels- og udviklingsminister Mogens Jensen. Før de når hjem igen, skal de mødes med kvindelige iværksættere i hovedstaden Addis Ababa.

Med besøget har de været med til at sætte fokus på kvinders sundhed og rettigheder i humanitære krisesituationer og på omskæring af kvinder.

Kronprinsesse Mary i sorg

– Piger og kvinder har ret til at bestemme over deres egen krop og til at få uddannelse og bidrage til samfundet. Det handler både om menneskerettigheder og om vækst. Hvis de fattigste samfund for alvor skal løfte sig, så skal kvinderne med, siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen i en pressemeddelelse.

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu