Mary indtog New York

torsdag d. 21. september 2017 kl: 11. 27 Af: Ritzau Fokus

Den danske kronprinsesse har været i den amerikanske storby i anledning af FN's Generalforsamling og en række øvrige arrangementer.

Den danske kronprinsesse Mary krydsede den 17. september Atlanten for at drage til den amerikanske storby New York i anledning af FN’s Generalforsamling.

Nu er hofsorgen slut

Kronprinsesse Mary er protektor for FN’s befolkningsfond, der er en international udviklingsorganisation, som skal fremme kvinders, mænds og børns ret til ligeværd.

Turen bød også på andre engagementer og arrangementer for den 45-årige australskfødte kronprinsesse.

Det fremgår af det danske kongehus’ officielle hjemmeside, hvor der også er lagt en række billeder ud fra kronprinsessens besøg.

Besøgte udsatte unge

Kronprinsesse Mary besøgte blandt andet Melting Pot Foundation USA’s nyåbnede kokkeskole for socialt udsatte unge i Brownsville i New York.

Her hilste hun på både de unge, personalet og repræsentanter fra lokalsamfundet.

Det er den danske kok og iværksætter Claus Meyer, som står bag.

Han ledsagede kronprinsessen, der besøgte restauranten sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Emne der står Mary nært

Foruden socialt udsatte unge fandt kronprinsessen også tid til at deltage i Women Deliver-arrangementet “Deliver for Good: Inspiring SDG Action for Girls and Women” på Manhattan i hjertet af New York.

Women Deliver har fokus på kvinders og pigers rettigheder og sundhed, og det står kronprinsessen nært.

Der var også et nært gensyn med dronning Máxima af Holland. De kongelige kvinder deltog begge i FN’s Goalkeepers Global Goals Awards Dinner, hvor personer, der har ydet en ekstraordinær indsats i forhold til FN’s mål, blev hædret.

Dronningen på første opgave efter prins Henriks død

Se billederne øverst i artiklen…

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu