Mary og Røde Kors: Vil hjælpe voksne ud af ensomhed

fredag d. 21. november 2014 kl: 8. 51 Af: Ritzau Fokus
 
Kronprinsesse Mary vil hjælpe voksne danskere, som mangler personer at tale med.

Kronprinsesse Mary vil hjælpe voksne danskere, som mangler personer at tale med. Foto: JOHANSEN LINDA/Polfoto

Kronprinsesse Marys fond, Mary Fonden, laver i samarbejde med Røde Kors et projekt, som skal hjælpe voksne, der ofte føler sig ensomme.

Hiv-smittede mødre, overvægtige børn og voldsramte kvinder.

Kronprinsparret hædrer designer og podcast-producent

Listen over mennesker, som kronprinsesse Mary vil hjælpe, er lang. Og torsdag blev den endnu længere, for der offentliggjorde Mary Fonden nemlig, at de i samarbejde med Røde Kors vil kæmpe for, at ensomme voksne i Danmark får mere støtte.

Det skriver Mary Fonden i en pressemeddelelse.

Projektet går under navnet “Værket – netværk for voksne” og har til formål at hjælpe de voksne danskere, som sjældent eller aldrig har andre mennesker at tale med.

Ifølge pressemeddelelsen føler op mod hver 20. voksne dansker mellem 35 og 54 år sig ofte ensom, og det er et stort problem, idet ensomhed kan skade personers helbred i lige så høj grad som rygning.

“Værket – netværk for voksne” vil forsøge at skabe netværk blandt voksne mennesker, som føler sig ensomme. Det foregår ved, at ensomme personer kan kontakte lokalafdelingerne i Røde Kors og tilmelde sig en netværksgruppe.

I netværksgruppen er samtale omdrejningspunktet, når Røde Kors vil skabe nogle varige netværk blandt de voksne danskere, der mangler andre mennesker i deres liv.

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu