Mathilde Falch: -Mine forældre låste mig inde

tirsdag d. 10. november 2015 kl: 11. 00 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 
Der skulle en gevaldig skideballe til, før Mathilde Falch forstod alvoren af sit misbrug. Pressefoto

Der skulle en gevaldig skideballe til, før Mathilde Falch forstod alvoren af sit misbrug. Pressefoto

Misbruget har fyldt meget i sangerinden Mathilde Falchs liv. Så meget, at hendes familie tog drastiske midler i brug for at få hende ud af det

Anoreksi. Kokain. Alkohol. Misbrug har været en stor del af Mathilde Falchs liv. Først troede hendes familie, at hun skulle dø af sin spiseforstyrrelse. Hendes organer havde næsten sat ud, og havde der ikke siddet en vagt hos hende 24 timer i døgnet, havde hun selv hjulpet det sidste stykke vej. Det fortæller hun i et interview med Femina.

-Der er nok mange, der kender det dér med at være så langt nede, at det fandeme er svært at kigge op og få livslysten igen. Men det fik jeg. Og det var vel også den klassiske med, at jeg fandt ud af, at jeg ikke var alene. Jeg fik ligesom øjnene op for, at der sgu var andre, der også havde det svært. Og at det handlede om at lære at håndtere at have det svært, siger Mathilde Falch.

De blev forældre i 2017

 

Blackoutede med mor i telefonen

Misbruget gik for alvor op for Mathilde, da hun pludselig blackoutede, mens hun talte i telefon med sin mor. Hun havde taget kokain, mens de talte. Moderen fandt hende bevidstløs i lejligheden.

-Der var ingen grænser for mig, det kørte fuldstændig af sporet. Og jeg skulle helt ned og vende, helt derud, hvor jeg kunne dø af det, før jeg kunne sætte kryds ved det og sige: Tjek, nu har jeg prøvet det, siger Mathilde Falch.

-Mine forældre fortalte mig bagefter, at de engang i sjov havde aftalt, at hvis nogen af deres børn begyndte at tage stoffer, så ville de låse os fast til varmeapparatet med håndjern indtil vi var clean igen. Og det var nærmest det, de gjorde. Jeg var inde på et værelse i halvanden måned, hvor jeg fik mad og drikke og kun måtte være dér.

Dansk sangerinde og komiker er blevet forældre

Og det hjalp:

-Ja, det var en kæmpehjælp, for jeg havde brug for den måde at håndtere det på. Mine søstre kom også ned og spurgte, om jeg vidste, hvad det gjorde ved deres liv. At de ligesom døde lidt indeni også. De havde lige troet, at jeg skulle dø af anoreksien, og nu kom det her. Det var virkelig fedt, de gjorde det, for det har prellet lidt af på mig, når folk havde medlidenhed med mig eller var lidt for kærlige. Men at få sådan en skideballe – det virkede! At der var nogen, der sagde: NU ER DET NOK!, fortæller Mathilde Falch til Femina.

Del din kommentar

Forsiden lige nu