McCartney erkender: Deprimeret efter Beatles

onsdag d. 25. maj 2016 kl: 6. 00 Af: Ritzau Fokus
Paul McCartney røg på flasken, da Beatles gik i opløsning efter interne uenigheder.
Paul McCartney røg på flasken, da Beatles gik i opløsning efter interne uenigheder. Foto: Joel Ryan/AP
 

Den legendariske musiker ramte en mur og røg på flasken, da Beatles gik i opløsning. Faktisk overvejede han at droppe musikken for altid.

I 1970 gik Beatles i opløsning.

Det legendariske band havde hittet med udødelige klassikere som “Yesterday”, “Love Me Do” og “Eight Days a Week”, men efter et årti sammen trak de stikket.

Men beslutningen om at bryde Beatles var også ved at få bandets ene forsanger til at trække stikket for altid.

Da Lennon og McCartney hyggede sig med lyset slukket

Mental nedtur

Paul McCartney havnede efterfølgende i en dyb mental nedtur, og nu taler han ud om den hårde tid efter bandets opbrud til BBC.

– Det var svært at finde ud af, hvad jeg skulle gøre efter Beatles, for hvordan følger man lige op på det?, spørger den 73-årige rocklegende i det åbenhjertige interview med det britiske medie.

– Jeg blev deprimeret. Jeg brød med mine livslange venner og røg efterfølgende på flasken, siger den Oscar-vindende musiker om John Lennon, Ringo Starr og George Harrison.

Overvejede at droppe musikken

Beatles brød i 1970 kort tid efter udgivelsen af mesternummeret “Let It Be”, men bandets opløsning begyndte allerede året forinden, da en række omstruktureringer medførte en lang række kunstneriske og økonomiske diskussioner.

– Forretningsdelen splittede os ad, og jeg blev så deprimeret af det, at jeg overvejede at droppe musikken, fortæller han videre.

McCartney flyttede med sin daværende kone til Skotland for at “komme langt væk fra det hele”, og midt i højlandet fandt han melodien igen.

Paul McCartney lægger vejen forbi København

Siden har han haft gang i sin forrygende solokarriere, og sidste sommer spillede han på Orange Scene til Roskilde Festivalen.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu