McConaughey overrasker: Se hans nye job

lørdag d. 9. juli 2016 kl: 15. 55 Af: Ritzau Fokus
Matthew McConaughey har en bachelor fra universitetet i film, tv og radio.
Matthew McConaughey har en bachelor fra universitetet i film, tv og radio. Foto: Andrew Estey/Polfoto

Den Oscar-vindende filmstjerne skal undervise et hold på University of Texas at Austin i at lave film.

Han har spillet astronaut, detektiv og hiv-smittet, og nu overrasker Matthew McConaughey med et nyt job.

Den 46-årige Hollywood-stjerne skal nemlig undervise et hold filmstuderende på universitet University of Texas at Austin i at lave netop film.

Det har universitetet offentliggjort i en video på sin officielle Twitter-profil under overskriften: “Mød professor McConaughey”.

– Han er i film, han er i marken, nu er Matthew McConaughey i klasseværelset, lyder teksten til en masse klip af superstjernen både foran og bag kameraet.

– Sammen med Gary Ross, instruktøren af “The Hunger Games”, vil han undervise et filmhold.

– 30 studerende fra Moody School kom med bag optagelserne til “Free State of Jones”. De fik praktisk erfaring og lærte om industrien, slutter videoen med henvisning til krigsfilmen “Free State of Jones”, hvor McConaughey spiller hovedrollen.

Vil gerne arbejde mere foran kameraet

Matthew McConaughey selv har i øvrigt en bachelorgrad i radio, tv og film fra netop University of Texas at Austin. Men han ville gerne arbejde mere foran kameraet end bagved.

Økonomisk ubalance: Her er årets største filmflop

Han fik sit helt store gennembrud i en række romantiske komedier i 00’erne. Men karrieren tog en dramatisk drejning, da McConaughey begyndte at lande flere seriøse roller fra 2012.

McConaughey vandt en Oscar i 2014 for “Dallas Buyers Club”, hvor han tabte sig 22 kilo for at spille hiv-patient. Senest har han hittet i “True Detective” og “Interstellar”, og karriereskiftet er endda blevet døbt “The McConaissance” i medierne.

Venner nervøse for skuespillers vægttab

Se videoen her:


/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu