Mediekonge skal skilles for tredje gang

fredag d. 14. juni 2013 kl: 11. 01 Af: Ritzau Fokus
 

Den 82-årige milliardær og den 44-årige forrtningskvinde går fra hinanden. Foto: AP / POLFOTO

Den 82-årige Rupert Murdoch er færdig med sin 38 år yngre hustru. Parret har to døtre.

Mediekongen Rupert Murdoch skal igennem en skilsmisse for tredje gang. Det fremgår af dokumenter indleveret hos New York Supreme Court torsdag, skriver magasinet People. Nyheden er bekræftet af Murdochs selskab.

Den 82-årige milliardær har siden 1999 været gift med den 44-årige amerikansk-kinesiske forretningskvinde Wendi Deng. Parret har døtrene Grace (12) og Chloe (10) sammen.

Disney køber sig til gigantstatus i Hollywood

Deng, der er uddannet fra topuniversitet Yale, tiltrak sig Murdochs opmærksomhed, da hun arbejdede som praktikant hos Star TV i Hongkong, der var en del af Murdochs medieimperium News Corp.

– Min chef gav mig besked om at introducere Murdoch for det kinesiske marked. Han var meget interesseret i kinesisk kultur, og vi talte meget sammen, har Weng tidligere fortalt om deres første møder til en kinesisk avis.

Parret bor sammen med deres to børn i en luksuslejlighed på Fifth Avenue i New York. Den treetagers lejlighed skønnes at have en markedspris på en kvart milliard kroner.

Ægteparret har også boliger i Beverly Hills, London og Canberra i Australien.

Da Murdoch blev skilt fra sin forrige hustru, kostede opgøret ham angiveligt 10 milliarder kroner. 17 dage senere giftede han sig med sin nuværende hustru.

Årsagen til bruddet med Wendi Deng er ikke oplyst, men ifølge retspapirerne har “forholdet været uigenkaldeligt brudt de sidste seks måneder”, skriver The Daily Mail.

Bruddet var ventet, siger en kilde til avisen:

Milliardær sætter ring på rocksangers eks

– Skilsmissen er ikke overraskende. Det har længe ligget i kortene. Wendi og Rupert har levet separate liv. Hun er en del af scenen i New York og interesseret i sin egen karriere.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu