Medina, Remee og Aura: -Støt Nepals jordskælvsofre

onsdag d. 29. april 2015 kl: 8. 45 Af: Ritzau Fokus
 
Dødstallet efter lørdagens katastrofale jordskælv i Nepal har nu overskredet 5000.

Dødstallet efter lørdagens katastrofale jordskælv i Nepal har nu overskredet 5000. Foto: Niranjan Shrestha/AP

En række danske kendisser opfordrer nu folk til at hjælpe ofrene for det jordskælv, der indtil videre har krævet tusindvis af menneskeliv.

Lørdag lammede et voldsomt jordskælv Nepal, da det med sin styrke på 7,8 på richterskalaen spredte død og ødelæggelse i det asiatiske bjergland.

Velkommen til, Medina: Nye naboer er rasende på sangstjernen

Onsdag har det officielle dødstal oversteget 5000 mennesker, mens over 10.000 er kvæstede. Endnu flere er efterladt hjemløse på grund af det voldsomme jordskælvs hærgen.

Nepal er derfor i undtagelsestilstand, og landet har desperat brug for hjælp. Og den hjælp vil en række danske kendisser nu give nepaleserne.

– Støt ofrene for jordskælvet i Nepal. Sms JORDSKÆLV til 1240 og støt med 100 kroner plus almindelig sms-takst, står der således på et billede fra Røde Kors, som den danske producer Remee har lagt op på sin Instagram-profil.

Nøjagtig samme billede er at finde på den populære sangerinde Medinas Instagram-profil, og hun krydrer sågar billedet med et lille hjerte.

Også den danske musiker Aura Dione sender varme tanker mod det jordskælvsramte land mod øst.

– Mine tanker går til Nepal, skriver hun om et billede af en masse nepalesere, som sidder midt i en kæmpe ruin af murbrokker.

Musikstjerne og milliardær i bitter strid: Nu er der nyt

Dødstallet forventes kun at stige i løbet af de næste dage, og hvis det når at overstige 8500 døde, er det den værste jordskælvskatastrofe nogensinde i Nepal.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu