Medlem af kongefamilie henrettet

onsdag d. 19. oktober 2016 kl: 7. 19 Af: Ritzau Fokus
To match feature SAUDI-TOURISM
Kongefamilien i Saudi-Arabien er meget magtfuld. Det gælder dog ikke for de mange hundrede medlemmer, der ikke hører til i toppen af familiehierakiet. Foto: ALI JAREKJI/Scanpix (Arkivfoto)

Prins blev tirsdag dømt for drab i 2012 og blev efterfølgende henrettet som den første kongelige i over 40 år.

Saudi-Arabiens prins Turki bin Saud al-Kabir er som det første medlem af kongefamilien i over 40 år blevet henrettet. Det oplyser en række internationale medier med henvisning til statslige medier i det mellemøstlige land.

Prinsen blev tirsdag kendt skyldig i drab tilbage i 2012, og han blev efterfølgende henrettet. Der er ingen oplysninger om, hvordan henrettelsen er foregået, men langt de fleste henrettelser i landet sker ved halshugning med et sværd, skriver Reuters.

Disse civile jobs har de kongelige

Det sker sjældent, at medlemmer af den vidtforgrenede saudiarabiske kongefamilie henrettes eller bliver dræbt. Et af de mere fremtrædende eksempler var, da King Faisal blev dræbt i 1975 af sin nevø.

Kæmpe kongefamilie

Kongefamilien i Saudi-Arabien har flere tusinde medlemmer. Langt de fleste har meget begrænset magt, men de mest højtstående prinser kontrollerer store formuer og har stor politisk magt.

– Regeringen ønsker at holde ro og orden, stabilisere sikkerhedssituationen og sørge for retfærdighed ved at implementere reglerne, som er foreskrevet af Gud, hedder det i en udtalelse fra indenrigsministeriet ifølge Reuters.

Henrettelsen af prins Turki bin Saud al-Kabir var den 128. i Saudi-Arabien i år ifølge nyhedsbureauet dpa.

Royalt slot solgt: Nu kan det blive til bofællesskab

I Saudi-Arabien er det ikke bare drab, der medfører dødsstraf, men også røveri, voldtægt, narkosmugling og hekseri kan udløse den hårdeste straf.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu